logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Český pavilon na konferenci All Energy

Britská pobočka agentury na podporu exportu CzechTrade zorganizovala český pavilon na konferenci All Energy, největší akci týkající se obnovitelné energetiky ve Spojeném království.

Reklama

Událost, která proběhla 10. a 11. května ve skotském Glasgow, umožnila českým exportérům představit svou nabídku profesionálům ze všech koutů Velké Británie.

Díky českému pavilonu se britským návštěvníkům mohlo představit hned několik odvětví českého průmyslu. Hydroprůmysl reprezentovaly společnosti Cink Hydro a Hydrohrom. Obor vytápění zastoupila česká tepelná čerpadla Master Therm. Jsou vybavena technologií, která je ve Velké Británii v rámci hospodaření s obnovitelnými zdroji energie mimořádně poptávaná. V oblasti energetické efektivity se na konferenci představily také společnosti Teco a.s.nebo Fitcraft, která je výrobcem vysoce inovativních úložišť energie. Velký úspěch na konferenci zaznamenala rovněž firma Smart Heating Technology.

„Děkujeme agentuře CzechTrade za precizní přípravu pavilonu na konferenci All Energy. Perfektní organizace naší firmě umožnila úspěšně prezentovat technologii na využití biomasy pro farmáře, díky čemuž se nám podařilo již na konferenci získat první předobjednávku,“ poděkoval agentuře CzechTrade Josef Vávra, který společnost Smart Heating Technology na akci zastupoval.

Jedním z hlavních témat konference bylo „Energy storage“, tedy řešení ukládání energie, které umožňuje využít zdroje zelené energie efektivně a za únosné ceny. Tématu bylo věnováno i konferenční vystoupení o českých technologiích, které moderoval zástupce kanceláře CzechTrade Londýn Martin Macourek.

„Celkově nám konference All Energy potvrdila, že české firmy jsou schopny ve svých odvětvích konkurovat i světovým velikánům, jako jsou například Siemens nebo Tesla. Čeští zástupci si na konferenci udělali velmi dobré jméno a našemu pavilonu se podařilo přitáhnout velkou pozornost britských návštěvníků včetně nákupčích,“ říká ke konferenci Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Českému výrobci Master Therm pomáhali ostří hoši z Walesu
Českému výrobci Master Therm pomáhali ostří hoši z Walesu
Českému výrobci Master Therm pomáhali ostří hoši z Walesu
Průmyslová automatizace, Inteligentní budovy, Smart Grid od Teco
Společnost Teco a.s. je přední český výrobce průmyslových řídicích systémů kategorie PLC (z anglického slova Programmable Logic Controller), které jsou vyvíjeny, vyráběny a testovány podle mezinárodních standardů řady IEC EN 61131 a domácí automatizace a systémů řízení budov (building management systems).

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.