logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

TROX zajistí jednotkami SCHOOLAIR energeticky výhodné a kvalitní větrání pro školy

Z důvodů požadavků na snížení energetických ztrát školských objektů dochází k výměnám oken a zateplování, což má za následek zhoršení kvality vnitřního prostředí tříd a nárůst koncentrace CO2.

Decentralizovaná jednotka SCHOOLAIR-B
Decentralizovaná jednotka SCHOOLAIR-B

Vyhláška č.410/2005 Sb ve znění pozdějších předpisů požaduje zajištění průtoku přiváděného vzduchu do učeben 20 až 30 m3/hod na žáka. V každém případě NV 20/2012 Sb. stanovuje jako limitní úroveň CO2 hodnotu 1 500 ppm. Při vyšší koncentraci než je požadovaný limit, začíná docházet k zhoršení kvality vnitřního prostředí ve třídě. Zhoršení kvality prostředí vede ke snížení koncentrace studentů při výuce, k malátnosti, bolesti hlavy a případnému pálení očí. Základní informace pro návrh jsou uvedeny v „Metodickém pokynu pro návrh větrání škol“, zpracováno pro MŽP.

Firma TROX, která je světovým lídrem ve vývoji a produkci komponentů, zařízení a systémů pro vzduchotechniku, nabízí řešení pro dosažení požadované kvality vzduchu pro školy.

Ve výrobním programu firmy jsou decentralizované větrací jednotky, které jsou přímo určeny pro větrání učeben. Decentralizované jednotky jsou určeny pro umístění do parapetu - typ SCHOOLAIR-B, ve vertikálním provedení typ SCHOOLAIR-V a umístění do mezistropu typ SCHOOLAIR-D.

Jednotky jsou vybaveny EC ventilátory, filtry, zpětným získáváním tepla a volitelně s modulem pro ohřev, nebo chlazením. Systém regulace optimálně volí průtok vzduchu změnou otáček na základě korekce teploty v prostoru a koncentrace CO2 ve vnitřním prostředí. Průtoky vzduchu jsou od 150 m3/hod do 320 m3/hod pro typ SCHOOLAIR-V. Filtraci venkovního vzduchu zajišťuje filtr třídy F7.

Výhody při použití jednotek TROX SCHOOLAIR

  • kompletní řešení větrání, chlazení, topení,
  • úspora tepelné energie díky rekuperaci tepla,
  • nízké investiční náklady, minimální náklady na projekci a montáž,
  • rychlá, jednoduchá instalace, zařízení se dodává smontované,
  • nízká hladina akustického výkonu,
  • flexibilita vybavení jednotky dle požadavku zákazníka.

Trox Austria GmbH, organizační složka
logo Trox Austria GmbH, organizační složka

Firma Trox, založená v roce 1951, zaujímá díky svým letitým zkušenostem a zaměstnancům s vysokou technickou odborností přední místo na poli výrobců vzduchotechnických a klimatizačních komponentů. Díky svému vývojovému centru se řadí mezi inovativní firmy ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.