logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Powerful Movements - Nová generace uzavíracích klapek a pohonů

V oboru topení, větrání a klimatizace (TVK) jsou uzavírací klapky důležitými komponenty skoro v každém hydronickém systému.

Většina na trhu dostupných uzavíracích klapek nejsou pro tento rozsah použití ideální - nejsou těsné, jejich doby přestavení nejsou pro zařízení TVK optimální, jsou příliš velké a těžké pro snadnou montáž a nelze je přímo na místě rychle uvést do provozu. Avšak nová generace uzavíracích klapek firmy Belimo je výjimkou.

Nejnovější technologie uzavíracích klapek firmy Belimo byla koncipována speciálně pro odvětví topení, větrání a klimatizace a na 100% odpovídá jejich požadavkům. Tímto položila firma Belimo nové standardy.

Inovativní
Pohon a k patentu přihlášený design klapky umožňují snížení investičních nákladů, jakož i 80% úsporu energií. Inteligentní samo stavitelné koncové zarážky zaručuji jednoduchou montáž a uvedení do provozu.

Použitelné
Optimalizovaná mechanická konstrukce a jednoduchá montáž jsou možné z důvodu snížení výšky a váhy pohonu. Flexibilní vizuální ukazatel polohy a podpora funkce NFC umožňují rychlou montáž, dobrou viditelnost polohy ventilu a snadné uvedení do provozu a odstranění závad – a to i když pohon není napojen na napájecí napětí.

Spolehlivé
Díky 5 leté záruce je firma Belimo nejlepší volbou pro vaše aplikace. Díky více jak 40 letitým zkušenostem s vývojem jsou nově konstruované uzavírací klapky a pohon PR se svým bezkartáčovým stejnosměrným motorem s dlouhou životností velmi dobře vzájemně harmonizované.

Koncipované speciálně pro odvětví TVK
Nově vyvinuté uzavírací klapky a nové pohony PR jsou na trhu TVK tím nejinteligentnějším, energeticky efektivním a spolehlivým řešením pro vysoký průtok. Těžiště této řady leží v jednoduché montáži, flexibilitě aplikací, jakož i dlouhé životnosti a klade tak nové výkonnostní standardy v odvětví TVK. Nová generace uzavíracích klapek firmy Belimo je řešení pro topná zařízení, chladící zařízení, uzavírání chladících věží, systémy change-over a ovládací aplikace největších vzduchotechnických zařízení a aplikací bypass.

Snadná instalace
Díky velmi malé konstrukční výšce a snížené váze pohonu lze nový pohon PR firmy Belimo jednoduše namontovat a pouze pomocí dvou šroubů připevnit na nově vyvinutou uzavírací klapku. Navíc lehce přístupná připojovací krabice umožňuje rychlé a komfortní zapojení.

Snadné uvedení do provozu díky NFC
Pohon PR s funkcí Near Field Communication (NFC) umožňuje jednoduché uvedení do provozu, parametrování a údržbu přímo z vašeho smartphonu. A to, i když pohon není napojen na napájecí napětí. Navíc k NFC jsou k dispozici další servisní nástroje.

Garance spolehlivého provozu
Díky inteligentnímu samo stavitelnému designu jsou nově vyvinuté uzavírací klapky a pohony PR firmy Belimo po celou dobu své životnosti vzájemně harmonizované. Elektrické koncové dorazy v rámci pohonu se přizpůsobují připojenému ventilu. Pohon se zastaví buď po dosažení maximálního přípustného krouticího momentu, nebo v poloze 0°.

Dobrá viditelnost
Flexibilní vizuální ukazatel polohy ukazuje polohu uzavírací klapky také z větší vzdálenosti. Současně přechod splňuje funkci tepelné izolace a zamezuje kondenzaci v pohonu.

80% energetické úspory
Díky novému designu ventilu se snižuje kontaktní plocha těsnění ventilu a disk ventilu. To zaručuje malý točivý moment po celou dobu životnosti. Díky o 80% nižší spotřebě šetří kombinace ventilu a pohonu energii a snižuje náklady na transformátor a vedení.

Chytré topení zabraňuje kondenzaci
Díky integrovanému čidlu teploty a vlhkosti se vestavěné inteligentní topení spíná pouze, pokud to zařízení vyžaduje.

Vysoká bezpečnost i při výpadku proudu
Varianta s BACnet a havarijní funkce SuperCap nabízí kromě snadno proveditelné diagnostiky také rozsáhlé možnosti pro datový přístup a podporuje flexibilní kombinace otevřeno-zavřeno, 3bodové, spojité, MP-Bus, BACnet MS/TP. Spolehlivý SuperCap pohon PRK umožňuje vysokou provozní bezpečnost a v případě výpadku proudu jede do požadované havarijní polohy.

Powerful Movements - Nová generace uzavíracích klapek a pohonů.pdf


BELIMO CZ spol. s r.o.
logo BELIMO CZ spol. s r.o.

U firmy Belimo naleznete technologii pohonů a ventilů pro topení, větrání a klimatizaci za prvotřídní poměr ceny a výkonu. Servopohony pro topení, větrání a klimatizaci. Servopohony pro požární a odkuřovací klapky. Regulátory průtoku vzduchu. Regulační ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.