logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nerezové odvodnění ploch kolem bazénu ve Ville Regenhart

Při řešení odvodnění kolem bazénu v objektu Villa Regenhart v Jeseníku byl navržen systém nerezového odvodnění RONN.



Honosná neobarokní rezidence v Jeseníku prošla letos citlivou rekonstrukcí. Vila byla postavena v letech 1898 - 1899 podle projektu vídeňských bratří Mayrederů pro majitele zdejší textilní továrny, Ernsta Regenharta. Dnes je v objektu provozován hotel s luxusním spa a wellness centrem vybavené saunovým světem, relaxačním bazénem i privátní odpočinkovou zónou.

V budově se dochovaly prvky historických stavebních slohů, ale nový relaxační bazén je navržen v moderním stylu. Samozřejmě s požadavkem na kvalitu, design a vysoký standard architektonického řešení i vlastní realizace.

Pro svod vody z ploch kolem bazénu byl navržen systém nerezového odvodnění RONN.

U bazénu nebyl použit přelivový žlab, takže byl zvolen zcela dostačující štěrbinový žlab z chemické oceli 316 s mezerou pouze 8 mm. Dvoudílná vpusť s límcem na napojení vodorovné hydroizolace. Návrh nerezového odvodnění řeší projektanti společnosti RONN vždy individuálně. Řešení pomocí liniového odvodnění usnadňuje spádování podlah a zvyšuje se tak bezpečnost při chůzi. Úkapová voda rychleji odteče a podlaha nezůstává kluzká.

Navíc design štěrbinového žlabu je velmi elegantní řešení, které vizuálně nenarušuje prostor. Bez vystupujících hran nebo širokých krytů žlabů se i uživatelé relaxační zóny mohou na dlažbě bezpečně a pohodlně pohybovat.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.