logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová účinná vysokotlaká čerpadla pro vysoké výkony

Jako doplněk stávajícího programu vertikálních vysokotlakých čerpadel uvedla společnost KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal v červnu 2016 na trh čerpadlo Movitec 125.

Přitom se jedná o vícestupňová odstředivá čerpadla k čerpání médií, jako jsou voda, chladivo, kondenzát a minerální oleje. Možné oblasti použití jsou například průmyslové cirkulační a hasicí systémy, okruhy chladicí vody, mycí zařízení a také zvyšování tlaku v obecných technologických procesech.

Při konstruování nových agregátů kladli vývojáři obzvláštní důraz na velmi dobrou hydraulickou účinnost. Ta je při použití plných oběžných kol více než 80 procent. Maximální průtok této konstrukční řady je 192 metrů krychlových za hodinu. Dopravní výška činí maximálně 125 metrů. Přípustná teplota čerpaného média by neměla podkročit – 20°C a překročit + 120 ˚C. Jako pohony nových agregátů se používají standardně dvoupólové motory IP3 od 15 do 45 kW.


  • Díky kluzným ložiskům z karbidu wolframu mazaným čerpaným médiem, litinovým patkám, tlakovým plášťům odolným proti zkrutu a zapouzdřeným O-kroužkům jsou čerpadla velmi robustní a spolehlivá. K tomu přispívají také korozivzdorné hydraulické díly z nerezové oceli.
  • Různé materiálové varianty a rozmanité možnosti přírubových spojů poskytují uživateli velkou flexibilitu při instalaci a používání nových čerpacích agregátů. Díky normovaným (EN12756) a snadno vyměnitelným zapouzdřeným mechanickým ucpávkám mají nová čerpadla Movitec 125 snadnou údržbu a dosahují dlouhou životnost.
  • Volitelně mohou být čerpadla provozována s frekvenčními měniči v kombinaci s vysoce účinnými pohony, čímž lze zvýšit účinnost zařízení a přizpůsobit průtok skutečné potřebě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.