logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

CLAGE ohřívače s maximální hospodárností provozu

Elektronicky řízené průtokové ohřívače vody CLAGE řídí spotřebu elektrické energie podle okamžitého průtoku vody a rozdílu teplot na vstupu a výstupu.

Reklama

Požadovanou teplotu lze nastavit na displeji ohřívače v rozmezí 20 až 60°C. Ohřívač dodrží nastavenou teplotu i při různém průtoku vody až do plného výkonu topného bloku. Odpadá tak zdlouhavé mixování studené a teplé vody, což vede ke ztrátám za úhradu vodného a stočného. Ohřívač tak plně nahradí dražší termostatickou baterii.

Tyto ohřívače mají rovněž kompatibilitu pro solární systémy, mohou dohřát vodu ze vzdáleného centrálního místa určeného pro ohřev vody a eliminovat tak ztráty. Maximální teplota vstupní vody musí být ˂ 70°C. Umí elektronicky regulovat výkon a dohřát teplou vodu v místě odběru na nastavenou hodnotu na displeji, pokud toto solární panel nezajistí.

Spotřeba elektrické energie je v porovnání s centrálním ohřevem ve velkém solárním zásobníku pouze nezbytně nutná o rozdíl vynaložený na dohřev mezi vstupní teplotou nastavenou uživatelem na displeji ohřívače. Uživatel rovněž dohřívá pouze to množství vody, které v daném okamžiku spotřebuje.

více na www CLAGE CZ s.r.o.



 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.