logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nechejte si nezávisle ověřit skutečný stav vaší fotovoltaické elektrárny

Praxí ověřená zkušenost potvrzuje, že při detailní a profesionálně provedené termovizní diagnostice solárních systémů se vždy najdou vadné panely nebo jiné závady na instalaci snižující výkonnost FVE.

Pomocí správně provedené termovize lze diagnostikovat vadné a poškozené panely, nezapojené panely, zkratované panely, případně celé nevyrábějící stringy, panely s vysokými přechodovými odpory nebo poškozené přepětím, vadné diody nebo panely, postižené některou z forem degradace (nejen PID, na který se naše společnost specializuje).

Vzhledem k současné ceně fotovoltaických panelů se dnes nevyplatí provozovat panel, který elektřinu nevyrábí, případně vyrábí jen z části své kapacity.

Kromě FV panelů, související instalace a podkonstrukce by měla komplexní diagnostika obsahovat také termovizní prohlídku střidačů, rozvaděčů a měníren z důvodu včasnému odhalení vad a předejití možných výpadků celých větších částí FVE.

Dopřejte své solární elektrárně preventivní nezávislou diagnostickou kontrolu minimálně 1 x za rok!

Zní to logicky, ale z naší zkušenosti víme, že na mnoha instalacích taková detailní kontrola neproběhla ani po 5 - 6 letech od jejich uvedení do provozu...

Pro správně provedenou diagnostickou prohlídku jsou však nezbytné odborné znalosti a zkušenosti, které umožní identifikovat z termosnímků, případně z dalších metod měření, vadné panely a příčinu problému. Ať už se jedná o velmi specifickou degradaci vliovem PID (Potential Induced Degradation) nebo například hotspoty, šnečí stopy, třetinové vady atd.

Proč si objednat komplexní diagnostiku u nás?

  • Nejsme servisní firma a náš pohled na skutečný stav FVE je tedy nezávislý
  • Máme potřebné zkušenosti a know-how
  • Během posledního roku jsme v ČR diagnostikovali FVE s celkovým instalovaným výkonem téměř 100 MWp
  • Výsledky diagnostiky byly opakovaně podkladem pro úspěšně realizovanou reklamaci vadných panelů
  • Specializujeme se jako jediná společnost v ČR na problematiku PIDu. Dokážeme jej účinně diagnostikovat bez ohledu na roční období a míru osvitu. v případě zjištění degradace PID nabízíme variantní řešení trvalé regenerace s přijatelnou dobou návratnosti investice (typicky 1-2 roky)


EICERO s.r.o.
logo EICERO s.r.o.

Specializujeme se na výstavbu ostrovních FVE, microgrid, e-nabíjecí stanice a řízení spotřeby. Provádíme komplexní servis fotovoltaických elektráren a eliminaci jevu PID. Našim cílem je produkce zelené elektřiny, maximalizace produkce z FVE, dlouhodobá ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.