logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Hansgrohe - partner mezinárodní soutěž v řemeslných dovednostech učňů

Soutěž je organizována za podpory Pardubického kraje a Mezinárodního Visegrádského fondu, ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Cechem suché výstavby ČR, Profesním cechem obkladačů a za finanční a materiálové podpory řady sponzorů.

Své síly změří 56 soutěžících z 18 škol z České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska. Letos se bude soutěžit v těchto stavebních profesích: zedník/zednické práce, obkladač, instalatér, montér suchých staveb a truhlář.

Významnou společenskou novinkou a potvrzením stoupající prestiže soutěže je záštita velvyslance Slovenské republiky pana Petera Weisse.

Soutěž Řemeslo/Skill je ojedinělá v celé České republice svou koncepcí, časovým záběrem i náročností soutěžních zadání. Soutěžní pracoviště se proměňují ve skutečné staveniště, kde dvoučlenné týmy musí řešit úkoly a vzniklé problémy jako na reálné stavbě. Soutěžní zadání některých oborů na sebe totiž navazují a jednotlivé soutěžní týmy z různých oborů a států spolu musí spolupracovat, což je velmi atraktivní podívaná pro návštěvníky. Nejprve v úterý 22. září vyzdí soutěžní stavby zedníci a do nich následně nastoupí montéři suchých staveb, kteří se budou při práci střídat s instalatéry. Na dalších stavbách budou plnit soutěžní zadání obkladači a obkládat koupelnu. Truhláři budou ve dvojici pracovat na zhotovení květinového stolku.

Součástí „Stavařského vysokomýtského svátku“ bude i tradiční prezentace škol Pardubického kraje s nabídkou učebních a studijních oborů a s praktickými ukázkami řemesel a pozvání žáků základních škol Pardubického kraje na celý program. Odborná i laická veřejnost bude mít možnost získat v průběhu několika dnů informace důležité pro vlastní profesní činnost, výběr vhodného učebního oboru pro své děti nebo i informace potřebné pro výstavbu nového domu, bytu.

Srdečně zváni jsou všichni občané a návštěvníci Vysokého Mýta nejen k návštěvě soutěže, ale mohou se také přijít poradit s odborníky ze stavebních profesí. Se zástupci firem zde mohou konzultovat své představy ohledně použití moderních stavebních systémů a technologií při stavbě a rekonstrukci bytu nebo domu, montáži sádrokartonů, zateplovacích systémů, interiérových úprav, rozvodů vody a odpadu, instalace sanitární keramiky, vodovodních baterií, použití obkladů, dlažby a dalších designových prvků v koupelnách, při opravách balkónů apod.


Přílohy



Hansgrohe CS s.r.o.
logo Hansgrohe CS s.r.o.

Vysoce kvalitní vybavení do koupelen a kuchyní od značek hansgrohe a Axor. Nadčasový design a nejmodernější technologie pro umyvadlové, sprchové, vanové a kuchyňské baterie, sprchy a sprchové doplňky. Nechejte se inspirovat a podpořit trendy a kreativními ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.