logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

U budovy pražského kongresového centra vznikne nová budova

U pražského Kongresového centra (KCP) by měla v příštích letech vyrůst nová budova. Stát bude na pozemku na jižní straně hlavní budovy a sloužit bude zejména pro výstavnictví.

Reklama

ČTK to dnes řekl generální ředitel KCP Michal Kárník. KCP čeká v následujících letech kompletní rekonstrukce, opraveny budou interiéry i fasáda hlavní budovy.

"Do konce letošního roku bychom rádi vypsali soutěž na novou budovu. Až splníme všechny zákonem dané lhůty, tak bychom rádi představili finální projekt za rok touto dobou," řekl Kárník. Kdy by měla budova, na jejíž výstavbu má centrum vyčleněno 200 milionů korun, stát, neuvedl.

Nová budova, která má vytvořit nyní chybějící výstavní plochy, vyroste na jih od hlavní budovy na ploše současného parkoviště. To ale nezanikne, protože budova bude stát na sloupech nad ním a bude propojena s tou stávající tak, aby mohli delegáti kongresů mezi oběma přecházet.

KCP čeká i celková rekonstrukce, kdy se chystá změna dispozice vnitřních prostor. Vyměněny budou podlahy, podhledy, ostění i osvětlení. Změna čeká i orientační systém uvnitř budovy. Opraveny nebo vyměněny budou také židle, stoly a další vybavení včetně audiovizuální techniky. KCP se chystá předělat i technologie, tedy rozvody nebo požární a bezpečnostní systémy, kotelnu a nově natřena bude i fasáda.

Většinovým vlastníkem KCP je stát, menšinovým pak hlavní město Praha s podílem 45,65 procenta. Centrum mělo ke konci loňského roku 234 zaměstnanců a základní kapitál 3,68 milionu korun. Jeho součástí je zmíněný hotel a rovněž Business Centrum Vyšehrad. V roce 2014 skončilo centrum ve ztrátě 69 milionů korun, na hospodaření se podepsal dnes již splacený dluh a vyplacení nájemce hotelu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.