logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Učni-instalatéři soutěžili ve Vysokém Mýtě i s výrobky Schell

Desítky chlapců se při čtvrtém ročníku mezinárodní soutěže učňů Řemeslo zdokonalovalo při stavebních a instalatérských pracích.

Na náměstí ve Vysokém Mýtě před zraky porotců, svých učitelů či mistrů, ale i veřejnosti montovali vodovodní rohové ventily, tzv. roháčky či armatury nebo nezámrzný ventil Schell Polar.

Právě německý výrobce armatur Schell soutěž ve Vysokém Mýtě opakovaně podporuje svými výrobky a technologiemi. „Rád jsem se takové soutěže zúčastnil. Setkal jsem se s takovými materiály, které ve škole nemáme," pověděl při soutěži Lukáš Flídr, který s Janem Rčisslerem obsadil druhé místo v soutěži instalatérů, a dopnil: „Při učení chodím na praxi ke strýci a tam pracujeme jen se Schellem. Ale třeba nezámrzný ventil jsem ještě nikdy nemontoval. Ale pracovalo se nám dobře, všechny díly do sebe přesně zapadají. Stavba a takové soutěže mi přinášejí nejvíc."

Přesně to je ten důvod, proč soutěž ve Vysokém Mýtě podporujeme. Chceme, aby se budoucí instalatéři hned od začátku naučili dělat s kvalitními výrobky a uměli je také používat," uvedl obchodní zástupce Schellu pro Českou republiku Aleš Řezáč, který přímo ve Vysokém Mýtě společně se slovenským kolegou Ivanem Bahníkem předával ceny medailistům kategorie instalatér.

Učni z Česka a Slovenska soutěžili v šesti kategoriích, nově také v oboru truhlář, který přibyl k zedníkům, obkladačům, montérům suchých staveb či instalatérům.

Výsledky 4. ročníku mezinárodní soutěže učňů Řemeslo 2014, kategorie "instalatér":

  • 1. místo: Kryštof Poslušný, Václav Fuchs (SOŠ obchodu, řemesel a služeb Žamberk, Zámecká 1)
  • 2. místo: Lukáš Flídr, Jak Rössler (VOŠ a SŠ stavební Vysoké Mýto, Komenského 1)
  • 3. místo: Matěj Rosa, Josef Ceniga (SOŠ stavební Žilina, Tulipánová 2, Slovensko)

Obchodní zástupce Schell pro Českou Republiku Aleš Řezáč (vlevo) a jeho slovenský kolega Ivan Bahník předávají ceny vítězům v oboru instalatér při učňovské soutěži ve Vysokém Mýtě

SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.