logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zájem o antibakteriální sklo roste. Výzvou je český trh

Antibakteriální sklo je určeno pro místa náročná na hygienu, jako jsou nemocnice a další zdravotnická zařízení, hotely či restaurace. Využitelné je však i v běžných domácnostech jako prevence proti rozmnožování bakterií.

Společnost Společnost AGC Glass Europe má antibakteriální sklo patentované a je jediným výrobcem plochého skla na světě, který ho má ve své nabídce. Unikátnost skla spočívá v jeho antibakteriálním účinku.
Obsahuje v sobě stříbrné ionty, které mají vědecky prokázané silné antibakteriální účinky: stačí 5 vteřin dotyku a člověk na sebe z kontaminovaného povrchu přenese většinu bakterií. Ionty cenného kovu s těmito bakteriemi reagují, bráni jejich metabolismu a narušují dělení buněk, čímž bakterie z 99,9% ničí. Proto je antibakteriální sklo silným spojencem v boji proti nebezpečným bakteriím, plísním a houbám. Uplatnění nachází v místech náročných na hygienu, jako jsou nemocnice a další zdravotnická zařízení, hotely či restaurace. Využitelné je však i v běžných domácnostech. Vedle nesporných zdravotních výhod potěší moderním designem, který dodá prostorám osobitý ráz.

„Abychom výrazně snížili šíření bakterií ve zdravotnických zařízeních, restauracích, hotelích, lékárnách, ale i v běžných domácnostech, je třeba již při výstavbě či rekonstrukci budov a prostor více využívat materiály, které slouží jako prevence proti rozmnožování bakterií. Mezi ty patří právě antibakteriální sklo,“ říká Tomáš Riese, manažer pro dekorativní sklo ze společnosti AGC Flat Glass Czech.


„S antibakteriálním sklem cílíme na ty odběratele a uživatele, kteří dokážou ocenit synergie mezi funkčností a atraktivním designem používaných stavebních materiálů,“ říká Pavel Šedlbauer, ředitel společnosti AGC Flat Glass Czech a dodává: „V loňském roce jsme prodali zhruba pět tisíc metrů čtverečních antibakteriálního skla různých typů, včetně vrstvených bezpečnostních skel, izolačních dvojskel nebo barevných skel, pro různá využití od interiérových skleněných příček, přes okna až po barevné obklady stěn. Což je nadějný výsledek. Důležité pro nás je, že poptávka pomalu a jistě stoupá. Zatím od zahraničních odběratelů, ale věříme, že se nám postupně podaří antibakteriálním sklem zaujmout i odběratele v České republice.“



AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.