logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

TRONIC 2032EX - Stavebnicový řídicí systém

Řada výrobků označená TRONIC 2032EX zahrnuje přístroje určené ke stavebnicové výstavbě řídicích systémů. Základem je kompaktní regulátor T2032EX.

Reklama

Doplňují ho čtyři typy modulů pro zvětšení počtu vstupů a výstupů a modul rozšiřující možnosti komunikačních připojení. Hlavní znaky systému jsou:
  • výkonný procesor s 32 bitovou architekturou a velikost paměti prakticky neomezující použití regulátoru v předpokládaných aplikacích
  • vestavěný terminál obsluhy s grafickým displejem
  • modulová mechanická konstrukce
  • široké možnosti komunikačních připojení
  • softwarová kompatibilita se stávajícími výrobky TRONIC 2000, programování v prostředí Winleda

V regulátoru T2032EX je zabudováno šest analogových a osm dvouhodnotových vstupů, čtyři analogové výstupy a osm výstupních relé. K analogovým vstupům lze připojit unifikované napěťové a proudové signály a odporová čidla. Dvouhodnotové vstupy mají možnost pracovat v režimu čítače vstupních impulsů. Pro komunikaci s rozšiřujícími v/v moduly, externími zařízeními a pro připojení do komunikačních sítí jsou k dispozici tři asynchronní sériové kanály a rozhraní Ethernet. Grafický displej zobrazí šest řádek po 20 znacích. K ovládání je použit ovladač se čtyřmi směrovými klávesami, potvrzovací klávesou a otočným prstencem. Přídavné v/v a komunikační moduly mají stejné technické vlastnosti jako vstupy a výstupy regulátoru.

regulátoru T2032EX
Kompaktní regulátor T2032EX
Jejich kapacity jsou:
  • EBAI200 - šest analogových vstupů
  • EBDI200 - osm dvouhodnotových vstupů
  • EBAO200 - osm analogových výstupů
  • EBDO200 - čtyři dvouhodnotové výstupy
  • EKOM200 - dva sériové komunikační kanály RS232 / RS422 / RS485 / MBUS

V praktickém využití systém TRONIC 2032EX nejenom, že nahradí stávající systém TRONIC 2008E, jehož výroba končí, ale jeho vlastnosti umožní použití v podstatně náročnějších aplikacích a to jak výkonem a velikostí aplikačního SW, tak možností decentralizace na úrovni systémů i na úrovni technologických vstupů a výstupů. Uživatelské programování v prostředí Winleda přitom nevyžaduje speciální programátorské schopnosti a je výhodné i pro pracovníky profesně zaměřené na řízené technologie. Díky svým špičkovým vlastnostem najde systém TRONIC 2032EX široké uplatnění od řízení technologických a energetických procesů po komplexní řízení provozu velkých budov.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.