logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Guardian umí spočítat, kolik stojí kvalitní osvětlení v budovách

Přední světový výrobce plochého skla, společnost Guardian, spustila kalkulátor, který umí spočítat celkové náklady a efektivitu osvětlení a světelné propustnosti developerských projektů.

Reklama

Kalkulátor poskytuje analýzu celkových nákladů a výkonových parametrů použití vysoce-výkonných skel při řešení problematiky osvětlení interiérů budov. Designéři světelných systémů můžou porovnat různé kombinace skel a povrchů pro vyhodnocení potenciálních výhod pro jejich projekty.

Po zadání vstupních parametrů získá uživatel vyhodnocení variant z pohledu zvýšení výkonnosti osvětlení a snížení pořizovacích i provozních nákladů. Výsledky jsou shrnuty do několika tabulek a jsou dostupné ve formátu PDF.

Tento volně přístupný program byl vyvinut ve spolupráci se Stout Systems a patří k řadě dalších digitálních nástrojů, které Guardian představil pro zjednodušení procesu posuzování a výběru specifických výrobků pro architekty, stavitele a designery interiérů. Ti již mají možnost využívat programy firmy Guardian jako Building Energy Calculator, BIM Generator, aplikace SunGuard, web InGlass nebo ecoScorecard.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.