logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

HELUZ získal dvě ocenění

Jedno první a jedno druhé místo získala společnost HELUZ v soutěži VYTÁPĚNÍ A ÚSPORY ENERGIÍ 2013. První pasivní cihlový dům zvítězil v kategorii Energeticky úsporné projekty, komínový systém HELUZ IZOSTAT byl druhý v kategorii Vytápění.


Komínový systém HELUZ IZOSTAT

Internetovou soutěž VYTÁPĚNÍ A ÚSPORY ENERGIÍ vyhlašuje společnost Net Press Media a hlasování letos probíhalo v době od počátku února do konce května. Do soutěže bylo možné přihlásit výrobky, realizace, technologie a služby, které přinášejí moderní a efektivní řešení, vztahující se k vytápění rodinných, bytových i rekreačních staveb. Soutěž byla rozdělena do pěti kategorií, čtenáři portálu Energeticky úsporné bydlení se svým hlasováním podíleli na konečném pořadí výherců v každé z nich.

Pasivní rodinný dům z jednovrstvého cihelného zdiva bez dodatečné tepelné izolace, který realizovala společnost HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s., je prvním projektem svého druhu v ČR. Nachází se v areálu výstaviště v Českých Budějovicích a slouží k testování tepelnětechnických vlastností cihelných materiálů v kombinaci s používanými technologiemi pro domy s nízkou energetickou náročností v praxi. V objektu je monitorována kvalita vnitřního prostředí, tepelná stabilita, tepelné ztráty, spotřeba elektrické energie a další. Zájemci o prohlídku cihlového pasivního rodinného domu se mohou registrovat na stránkách www.heluz.cz.

HELUZ IZOSTAT je moderní univerzální komínový systém vhodný pro jakýkoliv spotřebič a jakýkoliv typ paliva. Tenkostěnné izostatické komínové vložky se vyznačují velmi malou akumulací tepla, což přináší rychlé ohřátí celé spalinové cesty a tím rychlé překlenutí rosného bodu spalin. Hladké stěny vložek navíc brání usazování pevných částí zplodin na vnitřním povrchu. Vložky nové generace jsou také vysoce odolné vůči teplotním změnám, kyselinám a korozi, jsou nenasákavé a nevadí jim ani přímý kontakt s plamenem.

Přehled všech výsledků soutěže je k dispozici na www.enuby.cz/vytapeni-2013.
HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.