logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Řídicí moduly pro elektromobilitu: Spolehlivé a bezpečné „tankování“ elektřiny

Řídicí moduly 879-101 a 879-111 WAGO řídí a monitorují celý průběh dobíjení a zajišťují komunikaci mezi elektromobilem a napájecím zdrojem.

Řídicí moduly 879-101 a 879-111 slouží k řízení dobíjecích stanic pro elektromobily. Zpravidla se instalují do rozvodných skříní a nástěnných či volně stojících dobíjecích stanic. Oba moduly splňují všechny funkce režimu nabíjení 3 dle normy IEC 61851 a VDE-AR-E 2623-2-2. Patří mezi ně automatický výběr intenzity dobíjecího proudu, neustálé monitorování průchozího ochranného vodiče, zapínání a vypínání systému a ověřování, zda je vozidlo správně připojeno. Řídicí moduly mimoto řídí maximální dobíjecí proud, a to i v průběhu fáze dobíjení, určují požadavky na odvětrání prostoru pro nabíjení a starají se o zajišťování a uvolňování dobíjecí vidlice. Okamžité uvolnění vidlice v případě výpadku proudu pak zaručuje integrovaný nouzový odjišťovací prvek.

Řídicí modul 879-101 podporuje typ připojení B a instaluje se tam, kde musí řidič k připojení k zásuvce dobíjecí stanice využít vlastní dobíjecí kabel. Řídicí modul 879-111 naopak podporuje typ připojení C a používá se tam, kde dobíjecí stanice místo zásuvky disponuje napevno instalovaným kabelem. Oba přístroje jsou koncipovány jako řídicí jednotky bez zúčtovacího systému, standardně se proto hodí pro soukromé dobíjecí stanice. V případě rozšíření o řídicí logiku, například PLC, a tím i o doplňkové dobíjecí funkce, se však řídicí moduly dají bez problémů použít i ve veřejné sféře.

Celou tiskovou zprávu k této novince naleznete na stránkách WAGO.

řízení dobíjecích stanic pro elektromobily Řídicí modul 879-101 Wago elektro
Řídicí moduly 879-101 a 879-111

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.