logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ELKO EP obsadila druhé místo v prestižní anketě Firma roku 2012.

Vítěz krajského kola ve Zlíně zaujal odbornou porotu skvělými ekonomickými čísly i např. systémem inteligentní elektroinstalace iNELS, jež umožňuje jednoduše řídit celou domácnost.

Reklama

ELKO EP svádělo souboj o první místo s velkobítešskou První brněnskou strojírnou. Obě firmy spojuje zásadní vliv na zaměstnanost v regionu i rodinný přístup k zaměstnancům. Nakonec se odborná porota rozhodla dát přednost firmě z Vysočiny.

„Druhé místo v celostátním kole takto prestižní ankety je samozřejmě skvělé ocenění naší společnosti. Ukazuje se, že firma nemusí mít nutně zahraničního vlastníka nebo kapitál, ale stačí dobrý nápad a odvahu investovat do vývoje. My jsme začali jako garážová firma s dobrým nápadem, pak ovládli trh s relé, budovali pobočky po celé Evropě. V tuto chvíli začíná v oblasti elektroinstalací další velký boom – a sice inteligentní domy. ELKO EP vyvíjí systém iNELS už sedm let, takže je v absolutní světové špičce. Teď bychom rádi evangelizovali tento produkt v České republice,“ říká Jiří Konečný, zakladatel firmy ELKO EP.

Jiří Konečný, ELKO EP

Jiří Konečný i ELKO EP jsou tradičním sběratelem nejrůznějších ocenění. V roce 2004 získal Jiří Konečný ocenění technologický podnikatel roku. V roce 2011 zazářila společnost na mezinárodním veletrhu Amper, kde získala za produkt RF Touch nejvyšší ocenění – Zlatý Amper. Triumfovala i v kategorii Inovace roku 2011 a ocenila ji také Českomoravská elektrotechnická asociace.

V současnosti ve firmě ELKO EP pracuje 236 zaměstnanců a v uplynulém roce dosáhla tržby 200 milionů korun.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.