logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

SCHELL podporuje budoucnost českého řemesla

V rámci veletrhu Aqua-therm v Praze ve dnech 21.-22. listopadu 2012 se uskuteční vyhlášení vítěze soutěže žáků středních odborných škol a středních odborných učilišť v oboru instalatér.

Jedná se už o čtrnáctý ročník celostátní soutěže pro budoucí řemeslníky. Společnost SCHELL, renomovaný německý výrobce armatur vysoké kvality, je už tradičně součástí tohoto významného projektu.

Živnostenské společenstvo Cech instalatérů České republiky pořádá soutěž pro budoucí instalatéry z odborných škol a učilišť od roku 1998. Péče o učňovský dorost je i jedním z bodů činnosti zakotveným ve Stanovách společenstva. Soutěž chce zvýšit popularitu oboru u odborníků i veřejnosti, pomoc studentům navázat kontakt s firmami z oboru a také jim umožnit pracovat s reálným materiálem a účastnit se realizace projektu. Německá společnost SCHELL, která u svých výrobků sází na vysokou kvalitu jejich zpracování, pravidelně podporuje projekty, které přispívají k edukaci a nabývání praktických zkušeností budoucích řemeslníků.

Soutěž měla tento rok šest regionálních kol po celé republice. Závěrečné kolo a vyhlášení vítězů proběhne v Praze na veletrhu Aqua-therm. Soutěž je určena dvojicím reprezentujícím školu. Úspěšní účastníci tak mají větší šanci navázat kontakt s budoucím zaměstnavatelem, o šikovné instalatéry je stále nouze. Zároveň soutěž motivuje mladší žáky ke studiu tohoto praktického oboru.

armatury schell pro instalatéry
Schell Polar pro řemeslniky

Projekt také propojuje firmy a školy vychovávající budoucí odborníky. Společnosti školám pomáhají s dodáním materiálů či nejrůznějších zařizovacích předmětů, kterých není na školách nikdy dost. Jedním ze sponzorů projektu je společnost SCHELL, která se stala součástí vzdělávacího týmu mladé generace budoucích instalatérů. SCHELL se snaží dělat dlouhodobě oborovou osvětu na středních odborných školách a odborných učilištích. Stát se součástí tohoto projektu je považováno za jakousi podporu budování osvěty a seznamování s možnostmi sortimentu značky SCHELL na základě osobních zkušeností. Filozofie německého výrobce armatur SCHELL je založená na tradici a věrnosti značce. Nejen proto začíná podpora od těch nejmladších v oboru.


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.