logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Ucelený systém odvodňovacích žlabů

MEARIN

Ucelený systém odvodňovacích žlabů MEARIN je vyrobený z inovativního vysoko pevnostního MEA SMC kompozitu. SMC znamená sklolaminátem vyztužený plast a používá se v mnoha různých oblastech s vysokými nároky, mimo jiné v leteckém průmyslu, automobilovém průmyslu nebo také v automobilových soutěžích. Avšak není sklolaminát jako sklolaminát, kvalita a specifické vlastnosti se v některých případech podstatně liší. My sázíme na technologii SMC (Sheet Molding Compound) – spojení polyesterové pryskyřice, minerálních plniv, aditiv a sklolaminátových rohoží.

Kompozit MEA SMC vyniká celou řadou výjimečných vlastností. Žlaby z tohoto materiálu se vyznačují minimální hmotností, vysokou pevností a tvarovou stálostí, vysokou odolností proti prasknutí a otěru žlabu, dlouhou životností, minimálními nároky na údržbu a vysokou odolností proti chemikáliím, olejům a dalším chemickým látkám. Nízká hmotnost umožňuje instalaci bez použití mechanizace s podstatně menší námahou než u těžkých polymerických nebo betonových žlabů, šetří náklady na dopravu a tím šetří životní prostředí.


Vysoce variabilní systém MEARIN umožňuje široké spektrum využití při řešení odvodňování. Optimalizovaný tvar žlabu zaručuje lepší výkon při odtékání i nízké vody a zaručuje dobré samočistící vlastnosti. Praktický a snadno použitelný násuvný systém zajišťuje přesnou montáž a mnohostranné možnosti variací. Žlaby disponují přeformovaným otvorem do dna a do boku, to umožňuje jejich napojení na svislý odtok a boční napojení na žlab nebo rohové, T a křížové napojení. Systém žlabů MEARIN je vybaven rozsáhlým sortimentem příslušenství, jako čelní stěny plné, čelní stěny s nátrubkem, vpusti, odtokové sady, spádové hrany a kompozitní, pozinkované nebo litinové rošty.

MEARIN Plus je žlab kompletně vyrobený z SMC určený pro odvodnění veřejných prostranství, parkovišť, garáží, městských komunikací a vozovek až do třídy zatížení D400 kN.

MEARIN Expert je žlab s ochrannou ocelovou hranou určený pro odvodnění průmyslových ploch, dílen, silnic a dopravních cest až do třídy zatížení E600 kN.

MEARIN Plus 300 získal čestné uznání v soutěži České stavební akademie o Výrobek – technologii roku 2013

Soutěž vyhlásila již šestým rokem Česká stavební akademie a organizuje jí Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Předmětem soutěže jsou výrobky a technologie pro architekturu a stavitelství nabízené na českém trhu a vhodné k zabudování nebo použití na stavbách včetně jejich interiérů.

Filtrační žlab MEACLEAN


Čištění a následná retence organického a anorganického znečištění dešťových vod je stále důležitější. Zejména v oblasti srážkových vod z frekventovaných zpevněných ploch znečištěných dopravou se často vyžaduje, aby veškeré otázky spojené s požadavky na záchytný prostor byly řešeny již ve fázi projektu.

MEACLEAN je jedinečný systém vyvinutý pro čištění dešťových vod s více úrovňovým filtračním substrátem v kombinaci s účinným MEA SMC žlabem ve formě liniového odvodňovacího systému.

Vícestupňovým filtračním substrát organicky likvidaci oleje na bázi ropy a zachytává těžké kovy. Účinnost systému je větší než 99 % při životnosti 20 až 25 let.

MEACLEAN filtrační žlab je určen pro použití v soukromém a veřejném prostoru, např. u pozemních komunikací, parkovacích ploch, garáží atp.

Odvodnění parkovišť – vypařovací žlaby PG 1000/1500/3000


Důležité, ale často zanedbávané hledisko při plánování projektů vnitřních prostor, jako parkovišť, patrových parkovišť a podzemních garáží, je otázka odvodnění. Systém odvodňovacích žlabů Meadrain PG je speciálně vyvinut právě pro tyto případy. Tento důsledně promyšlený systém nabízí inovační komplexní řešení a vyniká celou řadou jedinečných vlastností.

Tělo žlabu je monolitický jednodílný prvek z polymerického betonu zcela bez pohyblivých klapajících dílů. Při přejíždění těchto žlabů je provoz velmi tichý a tím tento systém určuje nová měřítka při používání odvodňovacích žlabů v podzemních a patrových garážích.

Kombinace moderního stavebního materiálu, speciálního polymerbetonu od společnosti MEA s vynikajícími fyzikálními a chemickými vlastnostmi, a unikátního hřebenového profilu žlabu, který je přihlášen k patentu, otevírá celou řadu nových možností. Kde se konvenční systémy žlabů omezují na odvádění vody, lze systém Meadrain PG použít také jako vodící systém resp. hmatový bod pro nevidomé. Kombinace vodícího systému a odvodňovacího systému v jednom prvku je ideálním řešením pro odvodnění nástupišť. Šířky drážek navíc odpovídají normám pro pohodlí vozíčkářů a cyklistů. Pojízdnost žlabů je zaručena až do třídy zatížení C250 kN podle normy ČSN EN 1433.

Nízká hmotnost polymer betonu v porovnání s betonem umožňuje instalaci bez nutnosti použití těžkých strojů. Díky ploché konstrukční výšce pouhých 30 resp. 50 mm nevyžaduje montáž žlabu velké zásahy do podlahových nebo stropních konstrukcí. Žlaby PG jsou nejnižším dostupným řešení pro odvodňování. Průřez žlabu je využitelný v celé své výšce až k hornímu okraji. Absence roštů umožňuje snadnou údržbu a rychlé čištění bez nutnosti demontáže krycích roštů.

Systém PG se vyrábí ve třech stavebních šířkách 100, 150 a 300 mm včetně příslušenství jako jsou čelní stěny a tzv. křížové prvky, které umožňují rohové, T a křížové napojení. Standardní stavební výška je 50 mm, na dotaz 30 mm pro stavební šířku 150 mm. Odvodnění je řešeno integrovaným nátrubkem ve dně žlabů, v případě stavební šířky 300 mm je integrovaný nátrubek ve dně křížového prvku.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.