logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Trubky Quantum SN 12® pro velmi náročné statické aplikace

Quantum díky vysoké kruhové tuhosti vykazuje i v případě nekvalitního či nerovnoměrného hutnění minimální příčné deformace. Vysoká tuhost trubek vylučuje podélný průhyb a tvorbu protispádů i v případě nedokonalé přípravy podloží.

Materiál: PVC

Popis: Plnostěnné třívrstvé kanalizační potrubí bez pěnové struktury. Hladká vnější i vnitřní stěna, barva vně i uvnitř červenohnědá, střední vrstva šedočerná. Integrované hrdlo, dokonalý těsnicí systém - elastomerový dvoubřitý kroužek s výztuží.

Vnitřní popis trubek umožňuje identifikaci případné záměny za nekvalitní trubky. Pro dešťovou kanalizaci značeno modrým pruhem, pro splaškovou kanalizaci hnědým pruhem. Stěna trubky vysoce odolná proti vtlačení kamene a proti otěru. Potrubí je vhodné pro pokládku při teplotě minus 10 °C (značeno sněhovou vločkou).

  • Kruhová tuhost dle ČSN EN ISO 9969: 12 kN/ m2
  • Dimenze: DN 150 - DN 400
  • Délky trub: 1, 3, 6 m
  • Použití: Vlastnostmi i cenou optimální plnostěnné trubky pro gravitační kanalizaci,

Optimalizace složení a vysoká kvalita výrobní směsi zaručuje, že Quantum jako jediný trubní typ z PVC splňuje podmínky pokládky při minus 10°C (přestože běžné PVC trubky není dovoleno pokládat pod 0°C). Pádová zkouška závažím 12,5 kg ze 2 m na 30 cm dlouhý vzorek trubky DN 300 při 0 °C probíhá bez jakéhokoliv poškození, včetně povrchového.

Trubky Quantum jsou vhodné i pro místa s obtížnou pokládkou, neboť díky vysoké kruhové tuhosti vykazují i v případě nekvalitního či nerovnoměrného hutnění minimální příčné deformace. Vysoká tuhost trubek vylučuje také podélný průhyb a tvorbu protispádů i v případě nedokonalé přípravy podloží, velmi výhodné jsou v případě vysoké hladiny podzemní vody. Vysoká odolnost proti vtlačení kamene dovolí tolerovat obsypy o vyšší zrnitosti.

Certifikovaná odolnost proti prorůstání kořenů - nejvyšší známá hodnota - 4,8 baru po 100 letech, což je asi desetinásobek normou požadované hodnoty. Dovolená průtočná rychlost je až 12 m/s.


Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.