logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

VZT potrubí Lindab pro prostředí s vysokými hygienickými nároky

Lindab nyní nabízí VZT potrubní systém s AgIONTM povlakem. To může být první důležitý krok k vytvoření druhé obranné linie proti růstu baktérií v prostředích, které mají být striktně antimikrobiální.

Stříbro – přirozený antimikrobiální prostředek po více než 6000 let. Baktérie a plísně mohou růst a rozšiřovat se i na povrchu, který se zdá být čistý. Podlahy, stropy, trubky nad hlavou, stěny kolem průchodů, výběžky na stěnách a dveřích jsou známé zdroje nebezpečných mikrobů, které, pokud se rozvinou, mohou mít podstatný dopad na rozvoj a efektivitu provozu a výzkumu.

Stříbrné ionty pro trvalé zabezpečení a zdravější prostředí

Lindab AgION TM je potrubí pokryté antimikrobiální, anorganickou sloučeninou dodanou společností AgION Technologies. AgION TM začíná působit jakmile se dostane do kontaktu s vlhkostí, takže stříbrné ionty jsou pomalu a trvale uvolňovány z potaženého povrchu potrubí. Stříbrné ionty působí jako širokospektrální antimikrobiální prostředek, který brání rozmnožování buněk a narušuje metabolismus buněk, tedy zabraňuje rozvoji bakterií v potrubním prostředí a vytváří zdravější prostředí. Řízené uvolňování stříbrných iontů nabízí dlouhodobou ochranu. Lindab AgION TM nenahrazuje pravidelné čištění potrubních systémů. Brání růstu mikrobů v systému, čímž vytváří hygieničtější prostředí.


Testy dokazují bezpečnost a efektivitu

Povlak AgION TM byl vyvinut v Japonsku v roce 1983 společností SINAEN Co. Ltd. a stal se prvním japonským anorganickým antimikrobiálním výrobkem. Na tomto prostředku je zapsáno více než 140 patentů a žádosti o udělení patentů jsou podány na celém světě. Povlak je často využíván na stavebních materiálech, spotřebičích, syntetických vláknecha jiných aplikacích.

AgION TM je bezpečný na použití. Seznam povolení zahrnuje:
  • Kontakt s nepotravinářským zbožím - standardní provozní povolení dle Direktivy o produktech ničících živé organismy (BPD).
  • Kontakt s potravinami – Povolení Evropského úřadu pro bezpečnost potravin, který je uveden v příloze k evropské direktivě Evropské komise číslo 2002/72/EC
  • Kontakt s potravinami – povolení celého panelu AFC pro kontakt s potravinami v Evropě.

Nezávislé laboratorní testování potvrdilo účinnost aplikací využívajících AgION TM ve spotřebitelských i nespotřebitelských produktech. Testy ukazují, že kompozitum je obojí – dlouho vydrží a je velmi odolné. Lindab požádal německý Fraunhofer Institut, aby provedl testy, které by potvrdily účinnost využití.


Lindab Ventilace
logo Lindab Ventilace

Nabízíme kompletní sortiment zahrnující VZT jednotky, požární klapky, čisté prostory, potrubní systémy, distribuční elementy, indukční jednotky, pasivní stropy a další příslušenství pro vzduchotechniku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.