logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nové stanice pro přečerpávání odpadních vod na veletrhu ISH 2011

Jako novinku na nadcházejícím veletrhu ISH ve Frankfurtu představí KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal, novou generaci svých přečerpávacích stanic typu AmaDrainerBox na znečištěnou vodu.



Tyto přečerpávací stanice se používají při automatickém odvodňování budov a pozemků, které se nacházejí pod hladinou zpětného vzdutí kanalizačního systému. K tomu patří například odvádění domovních odpadních vod z praček, myček, umyvadel, výlevek, sprch nebo koupacích van.

Nové stanice jsou ale schopné odvádět i silně znečištěné odpadní vody nebo odpadní vody s obsahem vláken ze živnostenských provozů, jako například prádelen nebo ze společných zařízení s více pračkami a myčkami. Kromě toho se mohou použít i jako pojistky proti přetečení při využívání dešťové vody a u nádrží požární vody.

Největší průtok samostatné stanice je 35 m3/h a zdvojené stanice 46 m3/h. Maximální dopravní výška činí u provedení s jedním čerpadlem a u provedení se dvěma čerpadly. Čerpadla jsou konstruována pro nepřetržitý provoz při teplotě čerpaného média a pro tříminutový provoz při teplotě . Integrovaná zpětná klapka zabraňuje tomu, aby se po vypnutí čerpadla výtlačné potrubí vyprázdnilo.

Sběrné nádrže z polyetylénu, odolného proti nárazu, jsou konstruovány tak, aby mohly pojmout široké spektrum ponorných čerpadel. O 180°; pootočené a odstupňované nátokové a odvzdušňovací potrubí umožňují jednoduché připojení stanice na místní systémy. Tak jako u předchozí generace bude provedení nadúrovňové a podúrovňové. Obě instalační varianty lze dodávat jako samostatné a zdvojené stanice. Jako varianty existují i provedení pro agresivní odpadní vody nebo pro vody s obsahem oleje.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.