logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lidé z olomouckých sídlišť získají z EU dotace na opravy domů

Více než 21 mil. kč mohou získat z evropských fondů majitelé domů z olomouckých sídlišť na opravy svých nemovitostí. Příspěvky určené na zateplení nemovitostí a opravy výtahů rozdělí radnice.

Reklama

Řekl to náměstek primátora Ladislav Šnevajs. Vlastníci domů mohou podle něj dostat 12,7 milionu korun na energetické úspory a devět milionů Kč na opravy výtahů. Žádosti o dotace město bude přijímat do 30. června. "Vyhodnocení žádostí proběhne do konce roku," uvedl Šnevajs.

Olomouc obdržela na revitalizaci sídlišť z evropského integrovaného operačního programu, který je zaměřen na zlepšení prostředí na sídlištích, zhruba 184 milionů korun. Část z nich je určena na vlastní investice města. Radnice příspěvky využívá například na opravy chodníků, komunikací a mobiliáře a dále na rozšíření kapacity parkovacích míst na dotčených sídlištích.

Dotace pro majitelé domů činí 42 milionů korun. "Zhruba polovinu z této částky jsme již rozdělili. O zbylou část vlastníci mohou žádat v nynější poslední výzvě," řekl náměstek primátora. Olomoucká radnice investuje do regenerace prostoru mezi panelovými domy už několik let. Změn k lepšímu se dočkali obyvatelé sídliště Úzké Díly, které patří k nejlidnatějším v krajském městě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.