logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Koberce bez alergenů

Jsou koberce vhodné pro alergiky? Pokud budete domů pořizovat koberec, měl b to být koberec, který sám o sobě neobsahuje alergeny a má patřičné certifikáty o nezávadnosti.

Reklama

Koberce bez alergenů

V dnešní době se vedou diskuse mezi odborníky v oblasti alergologie, zda je vhodné „sterilní“ prostředí pro alergiky nebo ne. Jsou koberce a textilie vhodné do pokojů, kde žijí alergici? Jsou studie, které tvrdí, že koberce o padesát procent snižují víření prachu s alergeny oproti tvrdým podlahám. Na druhou stranu lékaři varují před použitím koberců. Kde je pravda, se asi jen tak nedozvíme. Použijme tedy „selský“ rozum. Když budeme mít podlahu bez koberce, budeme muset minimálně jednou denně vytírat, abychom zamezili víření prachu. V případě použití koberce budeme muset minimálně jednou týdně vysávat prach kvalitním vysavačem. A když už budeme do pokoje alergika dávat koberec, tak určitě koberec, který sám o sobě neobsahuje alergeny.
Na e-shopu naleznete koberce bez alergenů, které jsou certifikovány německou akreditační komisí TÜV NORD jako koberce vhodné pro alergiky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.