logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2012 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně. Tradiční veletrhy IBF a SHK proběhnou na brněnském výstavišti 24. - 28. dubna.

Reklama

Na veletrh Vás zvou:

Novinky v komínových systémech CIKO
Novinky DANFOSS na veletrhu SHK Brno 2012
Vytápění Nízkoenergetického domu? … zvolte chytré řešení (FENIX Trading)
SENUB = energeticky úsporné bydlení (Isover)
Recyklace i v centru města? Ano – podzemní kontejnery Meva.
PZP HEATING a.s. představí tepelná čerpadla pro úsporné vytápění a ohřev vody
Prémiový komín Schiedel na jediné paletě za skvělou cenu
Tepelná čerpadla NIBE na veletrhu SHK Brno
KM BETA představí nový prvek v systému SENDWIX a novou střešní tašku


Další novinky z oboru:

Školení PROFI ETICS 2012
Trend: Dekorativní ražené betony a omítky CONDECOR
PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
Katalog SOLODOOR pro rok 2012



logo

Novinky v komínových systémech CIKO

CIKO s.r.o.
Pavilon F, stánek 025

Ve dnech 24.–28. 4. 2012 Vás zveme k návštěvě stánku společnosti CIKO s.r.o. na veletrhu IBF v Brně. Představíme Vám mimo jiné novinky v sortimentu komínových systémů a komínové techniky.

Pro veletrh IBF připravujeme prezentaci kompletního sortimentu komínových systémů CIKO, tedy zděných systémů s obvodovým pláštěm z cihelných tvarovek a kvalitních nerezových komínů. V roce 2012 dochází k inovaci vybraných komponentů těchto komínových systémů, především s cílem zjednodušit a zrychlit montáž celých systémů. Vaši pozornost si zaslouží i podstatné rozšíření sortimentu příslušenství ke komínovým systémům, např. o prostupy komínů hořlavými konstrukcemi. Jedná se o komplexní sortiment určený k bezpečnému zabudování komínů do stavby, kdy je zároveň řešena i parotěsnost vzniklého stavebního detailu.

Navštivte nás v pavilonu F na stánku číslo 025 a seznamte se s novinkami v sortimentu komínových systémů CIKO.

Více na www.ciko-kominy.cz

 


logo

Novinky DANFOSS na veletrhu SHK Brno 2012

DANFOSS, s. r. o.
Pavilon F, stánek 049

living by Danfoss je vynikající bezdrátový řídící a regulační systém pro rodinné domy a rezidenční budovy. Z jednoho místa může uživatel bezdrátově řídit žádanou teplotu v jednotlivých místnostech prostřednictvím bezdrátových termostatických hlavic-TRV, může regulovat i smyčky vodního i elektrického podlahového vytápění a také časově spínat a vypínat i jiné elektrické spotřebiče.

living by Danfoss

Danfoss Link CC může bezdrátově regulovat až 50 jednotek, z toho může být až 30 hlavic living connect. Danfoss Link CC je otevřený systém a je průběžně zdokonalován a doplňován o další prvky. Bezdrátový systém je konstruován s dosahem 30 m, s použitím přenašečů signálu až 120 m. Napájení řídící jednotky 230 V, napájení termostatických hlavic 2 ks AA-alkalických tužkových baterií. Při výměně starších TRV za Danfoss Link CC a living connect lze uspořit až 23 % nákladů na energii.

 


logo

Vytápění Nízkoenergetického domu? … zvolte chytré řešení

FENIX Trading spol. s r.o.
Pavilon F, stánek 80

Stánek FENIX na SHK Brno 2012

Vývoj tepelně technických vlastností staveb směřuje jednoznačně k minimalizaci tepelných ztrát a tím snižování nároků na energii potřebnou pro vytápění. Tento trend paradoxně zvýhodňuje systém, který stále hodně lidí považuje za nevýhodný – elektrické přímotopné vytápění. I když cena tepla patří u elektřiny k jedné z nejvyšších, při velmi nízké spotřebě energie to přestává být nejdůležitějším faktorem. Koupili byste si drahý vůz, který má spotřebu jen 3 litry PHM na 100 km, když najezdíte 5000 km ročně?

Přijďte nás navštívit na stavební veletrh SHK do Brna. Rádi Vám předvedeme své výrobky, nezávazně poradíme s Vaší aplikací, nebo ukážeme naše dlouhodobě sledované stavby, včetně kopií faktur za elektřinu.

Společnost FENIX Jeseník byla založena v roce 1990 v Jeseníku a již déle než 20 let se specializuje výhradně na systémy elektrického vytápění. Jako výrobce sálavých panelů ECOSUN®, topných kabelů ECOFLOOR® a topných folií ECOFILM® působíme ve více než 50 zemích světa. Jsme česká firma, přesto vlastníme dalších 5 výrobních společností v zahraničí – Velké Británii, Francii, Španělsku, Slovensku. Na své velkoplošné systémy poskytujeme záruku 10 let, kterou můžeme podložit historií firmy i ročním obratem holdingu, který přesahuje 1 MLD korun.

 


logo

SENUB = energeticky úsporné bydlení

Divize Isover
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s.

Pavilon V, stánek Centra pasivního domu

Společnost Isover bude v letošním roce na IBF prezentovat všem zájemcům o energeticky úsporné bydlení unikátní projekt SENUB, který seskupuje hlavní dodavatele materiálů, technologií a know-how pro úsporné domy dostupných na českém trhu. Hlavní snahou tohoto uskupení firem je pomoci investorům s jejich realizací vlastního energeticky úsporného domu s garancí té nejlepší možné kvality stavby.

SENUB
 


logo

Recyklace i v centru města? Ano – podzemní kontejnery Meva.

MEVA a.s.
Pavilon 2, stánek 22

Proč se dnes ve většině center měst nedá třídit odpad? Zatímco jeden člověk třídí, druhý se v odpadu přehrabuje. A kolem popelnic se vrší vyházené smetí. Co s tím?

Podzemní kontejnery Meva

Akciová společnost MEVA se sídlem v Roudnici nad Labem je jedním z nejstarších českých strojírenských podniků. Vyrábí už od roku 1898 a za tu dobu si vybudovala doslova světové renomé. Soustavně investuje do moderních technologií – jedna z nich nyní přichází i do českých historických center: PODZEMNÍ KONTEJNERY MEVA.

Podzemní kontejnery zabírají minimum prostoru, protože nad zemí jsou z nich vidět jen elegantní vhozové šachty v podobě designových odpadkových košů. Mají několikanásobně větší objem, díky čemuž není potřeba je tak často vyvážet, a jejich konstrukce zabraňuje tomu, aby se v odpadu někdo přehraboval nebo je převracel.

Přijďte si i Vy prohlédnout budoucnost Vašeho historického centra do pavilonu číslo 2 stánek č. 22.

 


logo

PZP HEATING a.s. představí tepelná čerpadla pro úsporné vytápění a ohřev vody

PZP HEATING a. s.
Pavilon F, stánek 024

Trvalý růst cen energií je důvodem k zamyšlení se při výběru vhodného systému vytápění a ohřevu užitkové vody. Přesvědčte se o tom, že největší úspory nákladů přináší nejen podle výpočtů, ale zejména podle dosavadních realizací, provoz vytápěcích systémů s tepelnými čerpadly a navštivte ve dnech 24.–28. dubna na mezinárodním veletrhu SHK BRNO 012 expozici firmy PZP HEATING a.s.

Stánek PZP HEATING

V expozici budou představena tepelná čerpadla:

  • Tepelná čerpadla vzduch-voda s funkcí topení / chlazení, kompaktní i splitsystémy
  • Tepelná čerpadla země-voda a voda-voda s účinnými kompresory Mitsubishi
  • Tepelná čerpadla vzduch-vzduch pro vytápění velkoobjemových hal a prostorů

Společnost PZP HEATING a.s. je svým podílem na českém trhu a exportem do zemí EU a Švýcarska největším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají obnovitelnou energii obsaženou ve vzduchu, zemi a vodě. Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se jí podařilo vyvinout tepelná čerpadla, která dosahují vynikajících parametrů a jsou vyrobena na úrovni té nejvyšší možné kvality.

Navštivte nás na veletrhu SHK BRNO 2012 a přesvědčíte se sami!!!
PZP slaví 20. výročí svého založení!!

 


logo

Prémiový komín Schiedel na jediné paletě za skvělou cenu

Schiedel, s.r.o.
Pavilon V, stánek 079

 

Komínová sada Schiedel Uni***Plus Komplet obsahuje komínové tvárnice i vložky a izolační rohož pro standardní délku komínu 7 m. Od 1. 3. 2012 přibude v sadě kupón pro odběr napojovacího dílu pro připojení spotřebiče zcela zdarma.

Investoři toužící po romantickém pohledu do rozpáleného krbu či kamen již nemusí riskovat s nekvalitním komínem jenom proto, aby ušetřili. Stejně tak se není třeba obávat složité výstavby, ani se nemusíte zabývat složitými výpočty, který díl komínu schází. Unikátní komínovou sadu Schiedel Uni***Plus KOMPLET získáte na jediné nevratné paletě v každých kvalitních stavebninách. Odvezete si třísložkový komín s keramickou vložkou odolnou vůči vlhkosti a vyhoření. Připojíte jej na všechny spotřebiče kromě kondenzačních. Součástí balení Schiedel Uni***Plus je kompletní příslušenství od ústí komínu až po jeho zakončení, stejně jako podrobný montážní návod. Na komín se vztahuje nadstandardní záruka 30 let.

Novinka – komín za extrémně výhodnou cenu 22 400 Kč a napojovací díl zdarma

Nyní přichází společnost Schiedel s novinkou. Můžete získat prémiový komín UNI*** PLUS KOMPLET o průměru 16 cm, a to za extra výhodnou cenu 22 400 Kč bez DPH. Aby byla pro investory sada ještě atraktivnější, naleznou stavebníci od 1. 3. v sadě kupón na odběr napojovacího dílu pro připojení spotřebiče zcela zdarma.

Komín UNI***PLUS je stylově ukončen nerezovou krycí deskou a prvky v imitaci cihly. Více informací o možnostech komínové sady můžete získat na http://www.schiedel.cz/komplet-uni-plus-7-m nebo na veletrhu IBF, hala V, stánek 079

 


logo

Tepelná čerpadla NIBE na veletrhu SHK Brno 2012

Nibe Energy Systems
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Pavilon F, stánek 007 - firmy Mikita Kaplan - Elektro

 

Zveme Vás na veletrh SHK Brno, která se koná ve dnech 24. - 28. dubna 2012 v Brně. Na stánku bude možnost prohlédnutí tepelných čerpadel NIBE F1245, NIBE F1126, NIBE SPLIT a NIBE F2300

Na Vaší návštěvu se těší tým Mikita Kaplan - Elektro.


 


logo

KM BETA představí nový prvek v systému SENDWIX a novou střešní tašku

KM Beta, a.s.
Pavilon V, stánek 008

 

KM BETA už dávno není jen střešní krytinou. Značka v současné době zastřešuje hned čtyři oblasti, které kompletně pokrývají hrubou stavbu – ucelený střešní systém, dvouvrstvý zdicí systém SENDWIX se základem v podobě vápenopískového zdiva, tradiční cihelný systém PROFIBLOK, jehož součástí jsou i keramické stropy, a nejnověji i široký sortiment maltových a omítkových směsí PROFIMIX. Výrobky ze všech těchto oblastí bude KM Beta prezentovat na jednom místě, a to na svém stánku na mezinárodním veletrhu IBF ve dnech 24. - 28. 4. 2012. Kromě stávající nabídky představí KM BETA i aktuální novinky – například nový prvek SENDWIX THERM, vhodný pro minimalizaci tepelných mostů při zakládání stavby nebo novinku ve střešním systému.

Nový prvek THERM v systému SENDWIX

Komplexní dvouvrstvý zdicí systém SENDWIX se základem v podobě vápenopískových zdicích prvků byl přímo navržen pro stavbu tepelně-úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů. Systém je velmi variabilní, ve třech základních typech nabízí celkem 64 různých řešení lišících se především tepelně-technickými vlastnostmi. Součástí jsou i prvky pro zdění příček, překlady, věncovky, lícové a komínové zdivo. Novinkou je SENDWIX THERM, prvek určený pro minimalizaci tepelných mostů mezi stěnou a základovou konstrukcí, případně stěnou suterénu stavby. Nový prvek je vyroben s využitím speciální příměsi, která zvyšuje tepelný odpor o 50 %. KM Beta nový prvek nabízí ve třech variantách: SENDWIX 16DF-D THERM, SENDWIX 12DF-D THERM a SENDWIX 4DF-D THERM, tj. pro tloušťky stěny 240, 175 a 115 mm. SENDWIX THERM se používá jako první zakládací řada zdicích prvků a zdí se tedy na maltu (PROFIMIX ZM 920). Pevnostní třída u těchto prvků je 20 N/mm2, tj. je shodná s pevností ostatních vápenopískových prvků SENDWIX. Nesnižuje se tak únosnost stěn jako je tomu při použití pěnového skla nebo plynosilikátu.

Komplexní dvouvrstvý zdicí systém SENDWIX se základem v podobě vápenopískových zdicích prvků

Tradiční pálený zdicí systém

Cihelný zdicí systém PROFIBLOK vyrábí jeden ze závodů KM Beta, cihelna v Hodoníně. Závod s více než stopadesátiletou tradicí nabízí vnitřní a vnější nosné zdivo, příčkové zdivo, které doplňují věncovky a překlady a navíc také keramické stropy PROFIDECK. Stropy lze řešit buď pomocí stropních desek HURDIS nebo s využitím pomocí stropních vložek MIAKO. Obě varianty vynikají nenáročnou montáží a cenovou dostupností, navíc jsou velmi variabilní. Cihelna Hodonín je v současnosti jediným českým výrobcem stropních desek HURDIS.

Spolehlivá střecha, to je tradičně KM BETA!

Tradiční materiál KM BETA, střešní krytina, stále neztrácí na své oblibě. Vybírat můžete i nadále ze dvou atraktivních tvarů (KMB BETA a KMB HODONKA), sedmi barevných odstínů (cihlová, višňová, hnědá, šedá, černá, zelená, modrá) a čtyř variant povrchové úpravy: Standard (bez povrchové úpravy), Elegant (matný vzhled), Briliant (lesklý vzhled) a Efekt (kombinace dvou odstínů - višňové a černé). Kromě krytiny zahrnuje střešní systém KM BETA také více než 50 doplňkových výrobků a široký sortiment okrasných střešních prvků. Letos se nabídka rozšířila o nový prvek - prostupovou tašku pro elektrické připojení do podstřešní části.

Malty a omítky za zaváděcí ceny, nově materiály se zimní úpravou

Maltové a omítkové směsi PROFIMIX významně ucelují nabídku společnosti KM Beta zaměřenou na řešení hrubé stavby domu a zároveň tvoří se zdivem systém. PROFIMIX zahrnuje cementové potěry, lepicí a stěrkovací hmoty, zdicí malty, dále jádrové a štukové omítky a tepelně-izolační malty a omítky. Novinkou jsou materiály se zimní úpravou. Všechny výrobky PROFIMIX jsou vyráběny v novém moderním závodě KM Beta v Bzenci na Hodonínsku. Podrobný přehled výrobků PROFIMIX včetně informací o nich najdete na www.kmb-profimix.cz. Aktuálně můžete tyto směsi získat za výhodné zaváděcí ceny. Lepidlo této značky v odpovídajícím množství navíc získáte zcela zdarma při objednávce broušeného páleného zdiva PROFIBLOK a vápenopískových prvků SENDWIX!

Více informací na stánku KM BETA, případně na www.kmbeta.cz nebo na infolince: 800 150 200.

 


logo

Katalog SOLODOOR pro rok 2012

SOLODOOR, a. s.

SOLODOOR

Společnost SOLODOOR a.s., která je předním domácím výrobcem interiérových dveří, vydala katalog pro rok 2012. V něm přináší nejen osvědčené a prověřené modely, ale také atraktivní novinky. Tou nejvýznamnější je rozšíření unikátního strukturovaného povrchu SOLO 3D na širokou škálu modelových řad – Excelent, Elegant, Sonet, Song, Styl, Otava a samozřejmě Gabreta. Povrchy SOLO 3D jsou navíc obohaceny o další exkluzivní varianty dub bělený a dub přírodní.

Novým přírůstkem v sortimentu SOLODOOR se staly sněhobílé dveře Polar s drážkovaným dezénem a speciálním odolným lakem. Další modelovou novinku pak představují celoskleněné dveře Stylus. Výčet aktuálních přírůstků v sortimentu SOLODOOR pak doplňuje nový moderní CPL povrch titan.

Všechny novinky, ale i kompletní souhrn modelových řad, povrchů a prosklení naleznete v katalogu SOLODOOR pro rok 2012, který je ke stažení na http://www.sestavsidvere.cz/data/soubory/stranky/solodoor-katalog-2012-cz-sk-web.pdf.

Pro snadnou orientaci v jednotlivých modelech a možných kombinacích lze na www.solodoor.cz využít užitečnou aplikaci konfigurátor dveří, perfektní představu o tom, jak mohou interiérové dveře SOLODOOR ladit s designem konkrétního interiéru, pak poskytuje systém vizualizací dveří v interiérech na stejné internetové adrese.

 


logo

Trend: Dekorativní ražené betony a omítky

CONDECOR Construction a.s.

Dekorativní ražené povrchy

Dekorativní ražené povrchy inspirované přírodou jsou velmi zajímavou alternativou tradičních obkladů a dlažeb. Spojují krásu přírodních materiálů jako je kámen, břidlice, dřevo apod.s odolností a trvanlivostí. Jejich pokládka je velmi rychlá a povrchy jsou téměř bezúdržbové. Jsou vhodné do exteriéru i interiéru, jak pro rodinné a bytové domy čibyty, tak pro komerční a veřejné stavby (pěší zóny, hotely, restaurace, nákupní centra…). Ve výsledku zbaví majitele nemovitostí mnoha starostí za velmi příznivou cenu.

Základní výrobkové linie jsou dekorativní ražený betondekorativní ražená omítka. Nabízené materiály jsou na českém trhu novinkou, v zahraničí jsou ale v oblibě už desítky let. Vynikají především nádherným designem při zachování velmi dobrých technických vlastností.

Okolí domů, bazénů, veřejné prostranství, zákoutí parků, pěší zóny či zahrady mohou díky raženým povrchům CONDECOR po dlouhou dobu vypadat reprezentativně.

 


logo

PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Prefa Aluminiumprodukte, s.r.o.

Společnost Prefa Aluminiumprodukte, přední výrobce lehkých a vysoce odolných hliníkových střešních, okapových a fasádních systémů se zárukou 40 let, v letošním roce představila řadu novinek.

Kromě již známých maloformátových falcovaných prvků a plechu na falcování Prefalz byla na trh nově uvedena nová skládaná krytina FX.12 s nepravidelnými povrchovými zlomy, upravená střešní a fasádní šablona PREFA, prvky Sidings určené speciálně pro oplechování štítů i nové barvy v odstínech bronzová, patina šedá a patina zelená.

PREFA  obr. 1
PREFA obr. 2
 

Systémy Prefa jsou extrémně lehké a současně odolné. Hodí se jak pro rekonstrukce, tak pro novostavby. Falcovanou střešní krytinu Prefa lze vybírat z tašek, šindelů, šablon nebo klasických plechových pásů Prefalz a nově také z panelů FX.12 s nepravidelnými povrchovými zlomy. Díky rozsáhlé nabídce barev střešních krytin i odvodňovacího systému můžete zcela individualizovat vnější tvář vašeho domu.

PREFA, střecha silná jako býk. Pro více informací nebo pro vzorovou nás neváhejte kontaktovat na www.prefa.com.

 


logo

Školení PROFI ETICS 2012

PROFI am BAU CM, spol. s r.o.

V průběhu měsíce února roku 2012 organizovala naše firma školení zaměřené na správný návrh a montáž zateplovacího systému PROFI ETICS. Cílem školení pro přítomné realizační firmy bylo důkladné seznámení s technickou specifikací skladby ETICS, montážním návodem, stavební dokumentací a garančními podmínkami. Důraz byl kladen na nejčastější vady a poruchy ETICS s návrhem na preventivní opatření. Vysoká odborná úroveň školení byla garantována přednášejícím Ing. Ladislavem Valešem, soudním znalcem s dlouholetou praxí v oboru vad a poruch. Uvedená problematika byla doplněna o novinky firmy PROFI am BAU v oblasti zateplování dřevostaveb a objektů opláštěných ocelovým plechem, prezentované technickým poradcem společnosti Ing. Eduardem Rovnaníkem, CSc. Po absolvování školení je účastníkům vystaven certifikát o způsobilosti v oblasti zpracování a aplikace zateplovacího systému PROFI ETICS.

Školení
Budova s PROFI ETICS
 

Přečtete si druhý díl Tipy na stánky II
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.