logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2011 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně.

Reklama


H+H Česká republika s.r.o. představuje porobetonovou tvárnici s integrovanou izolací Představení sortimentu společnosti ELEKTRODESIGN ventilátory s.r.o.
Větrejte úsporně: rekuperace ThermWet Lindab představí novinku - maloformátovou krytinu s minerálními zrny Lindab Roca
ISOVER - Pozvánka na veletrh a konferenci "Výstavby, podpora a užívání energeticky úsporných budov ČR" Tepelná čerpadla Vaillant
Thermona představí inovovanou řadu plynových kotlů Novinky v nabídce a hokej budou na IBF 2011 opět provázet stavební chemii Ceresit
ROMOTOP - komplexní řešení úsporného vytápění SLAVONA - okna a dveře nejen pro pasivní domy
Knauf Insulation na IBF v Brně



H+H Česká republika s.r.o. zve na stavební veletrh IBF do Brna
a představuje jedinou porobetonovou tvárnici s integrovanou tepelnou izolací

H + H Česká republika s.r.o.
Hala A1, stánek č. 051

H+H Thermoblock (d=600, š=425, v=250mm)

  • masivní stavební materiál s vysoce efektivní tepelnou izolací Kingspan Kooltherm K5 (λ=0,021W/mK) v jednom.
  • sendvičový systém splňuje zvýšené požadavky na tepelnou ochranu až po pasivní dům
  • snížená objemová hmotnost
  • vysoká požární odolnost
  • ekologicky nezávadný, snadná manipulace pomocí kapes

H+H Thermoblock P2-400 je výrobek z řady H+H Exclusive, tedy z bílého porobetonu vyráběného v závodě v Mostě - Kopistech. Ve formě zkvalitnění postupů při výrobě se vrací vynaložené investice v řádu desítek milionů korun do výroby v roce 2010 a ty, které ještě budou vynaloženy v roce 2011. Inovacemi bylo dosaženo snížení nákladů na prvotní suroviny, snížení spotřeby energií (využití zbytkového tepla při autoklávování na ohřev vody) při zachování a zvyšování kvality výrobků a v neposlední řadě zlepšení pracovního prostředí našich zaměstnanců.

 

Veškeré další informace o výrobku H+H Thermoblock i ostatním sortimentu naleznete v Katalogu výrobků H+H 2011.

nahoru



Představení sortimentu firmy ELEKTRODESIGN
ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r.o.
pavilon F, stánek 009

Specialista na ventilátory, příslušenství a rekuperace

Vážení přátelé, dovolte, abychom Vás pozvali na veletrh SHK v Brně. Náš obchodní sortiment je určen pro nejširší okruh projektantů, montážníků a obchodních firem v oblasti vzduchotechniky, stavebnictví a elektro. Na stánku Vám předáme aktuální projekční podklady a představíme novinky ze sortimentu rekuperačních jednotek.

Větrací jednotky s rekuperací tepla

 

Rekuperační jednotka EHR 325 Ekonovent

Nástěnná jednotka je určena pro řízené větrání bytů a rodinných domů

  • Stejnosměrné EC motory s nízkou spotřebou
  • Nový typ mikroprocesorové bezdrátové regulace
  • Funkce zvýšeného provětrávání
  • Protiproudý rekuperační výměník
  • Automatický by-pass
  • Trvalý provoz

Na Vaši návštěvu se těší tým spolupracovníků firmy ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r.o.

Místo a čas konání veletrhu:

SHK Brno - Výstaviště
12. 4. - 15. 4. 2011 od 9:00 do 18:00 hod., 16. 4. 2011 od 9:00 do 17:00 hod

nahoru



Větrejte úsporně: rekuperace ThermWet
ThermWet s.r.o.
pavilon F, stánek 010

Přiďte za námi do haly F na stánek 10. K vidění a objednání bude nově vylepšená rekuperační jednotka Helix.

Společnost ThermWet s. r. o. je ryze českým výrobcem a dodavatelem na trhu unikátních rekuperačních výměníků. Účinnost rekuperátorů ThermWet je garantována certifikátem Výzkumného ústavu pozemních staveb. Měření účinnosti proběhlo v reálných podmínkách, tím byl ověřen dobrý poměr ceny/výkon systému ThermWet.

Hlavní výhody rekuperace ThermWet:

  • úspora peněz za topení - zpětný zisk tepla z odpadního vzduchu
  • rekuperační jednotky Helix nezamrzají
  • žádní zloději, ani hluk, žádné poškození oken nárazovým větrem, nečekanou bouřkou
  • stálý přísun čerstvého vzduchu bez alergenů
  • žádný prach, hmyz, plísně
  • regulace vlhkosti v objektu
  • řešení radonové zátěže
  • dostupná cena
  • do novostaveb i rekonstrukcí
  • variabilní umístění,
  • indivudální přístup ke každému projektu
  • projekt ZDARMA

Větráme vzduch, ne vaše peněženky! www.ThermWet.cz

nahoru



Novinka na IBF v Brně - maloformátová krytina s minerálními zrny
Lindab Roca v přírodním vzhledu

Lindab - Profil
pavilon V, stánek 106

Pozvánka k návštěvě stánku Lindab č. 106 v pavilonu V platí jak pro klempíře, projektanty, architekty nebo autorizované techniky, ale samozřejmě pro koncové zákazníky, takzvané "domkaře".

Na výstavním stánku bude k vidění kompletní sortiment plechových krytin a bezpečnostních prvků, montované opláštění budov a konstrukční prvky, ale i zajímavá novinka!

Letošní novinkou je maloformátová krytina s minerálními zrny Lindab Roca v přírodním vzhledu, na jejímž vývoji se pracovalo mnoho let.

Věrnostní program Lindab s mnoha výhodami

Firemní specialisté se s Vámi podělí o své znalosti a zjištění v oboru provádění a navrhování střech, střešních nástaveb. Důležitá jsou zejména pravidla navrhování a správná volba materiálů. Můžete se přesvědčit o jednoduchosti montáže a 100% spolehlivosti bezúdržbového okapového systému Lindab Rainline. Koneční zákazníci i profesionálové jistě ocení nejen praktické rady a montážní návody, ale zejména možnost na vlastní oči vidět obrovský výběr barev a rozdíl v různých typech polyesterových povrchů v praxi.

Odborníci z řad montážních firem se pak mohou přímo na stánku zaregistrovat do věrnostního programu Střechy plné odměn a získat první body již za návštěvu stánku Lindab nebo partnera programu firmy Velux.

Lindab podpoří budoucí klempířské mistry

Svou zručnost předvedou v rámci soutěže klempířští učni z celé republiky, a to právě při zpracování falcové krytiny Lindab Seamline, kterou společnost do soutěže věnuje. Cílem soutěže je podpořit zájem mladé generace o stavebnictví a zároveň jim dát možnost vyzkoušet práci s moderními stroji a materiály.

Stručný přehled výrobních řad Lindab:

  • Lehké tašková tabule Lindab
  • Okapový systém Lindab Rainline
  • Zastřešení lehkými konstrukcemi Lindab Roof
  • Trapézové plechy Lindab Coverline
  • Drážková krytina Lindab Seamline
  • Bezpečnostní prvky střech Lindab Protectline, Safety
  • Pozinkové profily pro sádrokartonové desky Lindab RdBx

Více o produktu a službách firmy Lindab: www.lindabstrechy.cz; www.lindab.cz.

Lindab s.r.o., Na hůrce 1081/6, Praha 6 Ruzyně, 161 00
Tel: 233 107 200, Fax 233 107 250; info@lindab.cz

Lindab team se těší se na Vaši návštěvu.

nahoru



Pozvánka na veletrh a odbornou konferenci
Saint-Gobain Isover CZ s.r.o.
pavilon V, stánek 108

Rádi bychom Vás prostřednictvím tohoto e-mailu pozvali na stavební veletrhy, které se konají v termínu 12.-16.4.2011 na brněnském výstavišti. Stánek Isover s číslem 108 naleznete v pavilonu V. Nezapomeňte, že i letos bude na našem stánku probíhat 2x denně losování o zajímavé ceny. Hlavní výhrou každého losování je 20 m3 izolačního materiálu.

V souvislosti se stavebními veletrhy bychom Vás rádi také pozvali na odbornou konferenci na téma Výstavby, podpora a užívání energeticky úsporných budov ČR. Konference se koná ve čtvrtek 14.4.2011 od 10:00 v pavilonu A3 v sálu Morava. Detailní program naleznete níže či také v příloze tohoto e-mailu.

nahoru



Vzduchová tepelná čerpadla Vaillant geoTHERM
Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. VAILLANT)
pavilon F, stánek 007

Tímto Vás srdečně zveme k návštěvě našeho stánku č. 007 v pavilonu F na veletrhu SHK Brno, kde Vám představíme nová tepelná čerpadla geoTHERM v provedení split. Nová řada tepelných čerpadel se vyznačuje širokou škálou technických předností a charakteristik. Čerpadla geoTHERM VWL S se skládají z venkovní jednotky, vnitřní jednotky a hydraulického propojení obou jednotek.

Mimo jiné si můžete prohlédnout další varianty a kombinace pro vytápění a ohřev vody.

Venkovní jednotka tepelných čerpadel geoTHERM VWL S, ve které se získává tepelná energie z okolního vzduchu, předává toto teplo okruhu s nemrznoucí směsí a dále do výparníku, který je umístěn ve vnitřní jednotce. Následně zde dojde k předání tepelné energie z chladicího okruhu do otopného systému.

Na náš trh budou dodávány dvě varianty tepelných čerpadel, a to s integrovaným zásobníkem teplé vody nebo bez zásobníku. Vnitřní jednotka má speciální konstrukci a k odběrateli putuje ve dvou rozložených částech, což značně usnadňuje dopravu na místo instalace. Tepelná čerpadla geoTHERM VWL S jsou vhodná zejména pro nízkoteplotní podlahové systémy s teplotním spádem s nízkou výstupní teplotou 30 až 35 °C, rekonstrukce a bytové domy v klidné rezidenční čtvrti (velmi nízká hlučnost zařízení).

Základní charakteristiky tepelného čerpadla geoTHERM VWL S obsahují vysoce účinná oběhová čerpadla, která zajišťují dopravu média v otopném i chladicím okruhu. Chod systému zajišťuje scroll kompresor a přesnou regulaci vestavěný ekvitermní regulátor s grafickým zobrazováním bilance získané tepelné energie.

Zařízení má v sobě vestavěné přídavné elektrické vytápění o výkonu 6 kW pro případ potřeby navýšení topného výkonu. Zákazník má možnost vybrat si variantu s vestavěným nerezovým zásobníkem o objemu 175 l a podle potřeby tak ušetří místo i náklady na pořízení samostatného zásobníku. Instalace vnitřní i venkovní jednotky je jednoduchá, díky konstrukci a typu zařízení nehrozí nebezpečí zamrznutí z důvodu poruchy či extrémních mrazů.

Jedním z nejdůležitějších prvků venkovní jednotky je axiální ventilátor (230 V) s atypicky upravenými lopatkami vyrobenými z hliníkové slitiny. Povrch lopatek je pokryt speciálním plastem vyztuženým skelnými vlákny. To zajišťuje vysokou korozivzdornost, odolnost vůči teplotním změnám a zejména sníženou hlučnost, kterou majitelé ocení při provozu v nočních hodinách. Nízkou hlučnost rovněž zajišťuje plynulý rozběh ventilátoru - 1 minutu a 40 vteřin trvá, než dosáhnou otáčky ventilátoru 100 % výkonu. Díky integrované funkci lze nastavit snížení počtu otáček v rozsahu 0 až 40 % maximálního výkonu, a to navíc podle nastavitelného časového programu. Tím dochází ke snížení tepelného výkonu, ale účinnost tepelného čerpadla zůstává stejná.

Tepelná čerpadla Vaillant geoTHERM nabízejí uživatelům komfortní vytápění a přípravu teplé vody s minimálními provozními náklady. Moderní konstrukce, použití kvalitních komponentů a rovněž design obou jednotek řadí tato tepelná čerpadla na špičku ve své kategorii.

nahoru



Thermona na veletrhu SHK
THERMONA, spol. s r.o
pavilon F, stánek 050

Společnost Thermona se jako každoročně, tak i v roce 2011, prezentuje na výstavách doma i v zahraničí. Jednou ze stěžejních akcí je i veletrh SHK, kde Thermona představí novinky a inovace a také řadu prověřených výrobků ze svého výrobního programu. Inovované kotle uvedeme na trh již v průběhu roku 2011. Jedná se o řadu ekologických plynových kotlů s nízkými emisemi Therm xxE.A v různých výkonových řadách a provedeních i co se týče ohřevu teplé vody. Dalšími exponáty, které bude možno spatřit na našem stánku, jsou nové elektrokotle Therm EL 5 a 9 s dotykovým displejem a nízkými regulačními kroky po 500, resp. 1000 W. Tyto kotle jsou vhodné především do nízkoenergetických staveb.


Solartherm 17 KDZ 25
 
Elektrokotle Therm EL 5 a 9
 
Ekologické plynové kotle - spalovací komora
 
Ekologické kotle Therm E.A

Zajímavým exponátem pro zákazníky bude i provedení solárního zásobníku Solartherm s dohřevem kondenzačním kotlem nebo elektrokotlem. Dalším prezentovaným sortimentem budou novinky roku 2011, které by měly být v prodeji ve druhé polovině roku - kotle s průtokovým ohřevem vody výkonové řady 20 a 23 kW.

nahoru



Novinky v nabídce a hokej budou na IBF 2011 opět provázet stavební chemii Ceresit
HENKEL ČR - stavební chemie CERESIT
pavilon G, stánek VP G-003

Stavební chemie Ceresit je i na našem trhu úspěšná díky dlouhodobé a trpělivé práci ve třech základních směrech, z nichž pak vyrůstá pozice určujícího hráče na trhu pro jednotlivé produktové skupiny. Kromě posilování partnerství s distribučními partnery a cílevědomého budování značky je pilířem úspěchu i silný inovační potenciál. Platí to jak u stavební chemie Ceresit, která nabízí profesionálům ve stavebním průmyslu, ale i široké veřejnosti ucelený systém produktů a řešení hotových technologických postupů pro utěsňování, lepení a spárovaní obkladů a dlažeb, tak i u omítek a fasádních nátěrů Ceresit Ceretherm. A spojením všech výše uvedených směrů je i letošní prezentace značky Ceresit na veletrhu IBF v Brně.

Podobně jako loni se i letos bude stavební chemie Ceresit prezentovat na IBF v rámci expozice na volné ploše G (stánek č. VP G-003) u jednoho ze svých distribučních partnerů, společnosti Stavospol Brno. Prostory expozice a průvodní aktivity budou reagovat na oficiální partnerství značky Ceresit a vrcholné hokejové akce letošního roku (MS v hokeji 2010 na Slovensku), chybět nebudou ani nové produkty Ceresit.

Značka Ceresit je oficiálním partnerem MS v hokeji, které se uskuteční na Slovensku od 29. 4. do 15. 5 a součástí marketingových aktivit je také spotřebitelská soutěž "Pojeď fandit i Ty!", která probíhá od 28. února do 24. dubna. A při nákupu je z čeho vybírat, navíc se v sortimentu stavební chemie Ceresit v průběhu nejbližších týdnů objeví řada novinek. Pozornosti určitě neunikne nová řada omítek a nátěrů Ceresit VISAGE, které jsou inspirovány přírodou a které nabízí unikátní odpověď na trendy v současném designu fasád. V každé ze tří skupin - kámen, dřevo a kov - nabídne Ceresit VISAGE širokou škálu barev a textur, umožňujících uspokojení požadavku jednotlivých projektů. Na trh přichází také inovované lepidlo Ceresit CT 84 Express na fasádní polystyrén, které se poprvé objevilo na přelomu let 2007/2008 . Hned od počátku si tato rychlá a maximálně komfortní varianta, která při lepení polystyrénových desek v exteriéru nahrazuje tradiční "pomalé" cementové lepicí malty, získala u realizačních firem své pevné místo. V letošním roce přichází toto lepidlo na trh ve větším 850 ml balení, které zajišťuje vyšší výtěžnost, lepivou sílu, rychlost a možnost zpracování při nízkých teplotách. Portfolio polyuretanových PU pěn Ceresit se od dubna rozšíří o dva nové produkty - přeplňované PU pěny, tzv. mega pěny - trubičková Ceresit TS 64 MEGA a pistolová Ceresit TS 65 MEGA v balení 850 ml. Obě novinky mají všechny charakteristické vlastnosti stávajících PU pěn Ceresit, tedy vysoká kvalita, vynikající izolační vlastnosti a nízkoexpanzní parametry, navíc však nabízí zákazníkům větší, přeplněné balení a tudíž větší výtěžnost z jedné dózy. Nabídku lepicích malt doplní tenkovrstvé flexibilní lepicí malty CM 11 PLUS a CM 12 PLUS se zvýšenou přilnavostí, vhodné pro lepení obkladů a dlažeb v interiéru (CM 11 PLUS) a v exteriéru (CM 12 PLUS).

nahoru



ROMOTOP - komplexní řešení úsporného vytápění
Romotop s.r.o.
pavilon F, stánek 032

Moderní krby

Dnešní moderní krby jsou především záležitostí designu a komfortu užívání. Moderní prosklené a estetické topeniště, centrální přívod externího vzduchu, automatická regulace hoření pro dosažení vysoké účinnosti až 90 %, moderní akumulační materiály obložené elegantní keramikou zajišťující sálání příjemného tepla ještě dlouho po dohoření poslední kousku dřeva.

Firma Romotop patří ve vývoji a inovacích krbových kamen a krbových vložek mezi evropskou špičku. V letošním roce na trh uvádí značka Romotop několik novinek z oblasti krbových kamen i krbových vložek. Vysoké požadavky jsou kladeny na krbová kamna s teplovodním výměníkem, kterých má dnes Romotop v nabídce širokou škálu. Největší rozvoj však zaznamenala tato značka v oblasti krbových vložek. Ty dnes neslouží jen jako příjemný doplněk domácnosti sálající teplo, ale především jako významný zdroj energie. Při použití krbu s teplovodním výměníkem a propojení s topným systémem domácnosti (komínové těleso, automatická regulace, solární panely, akumulační nádoba, radiátory, teplá užitková voda apod.), dosáhne majitel domu nejen zmiňované sálající teplo u krbu, ale především výrazné energetické úspory.

Vybrat správnou krbovou vložku, zvolit vhodné materiály pro stavbu nebo samotný design a zvážit celkové využití krbu v domácnosti, není zcela jednoduché. Většinou se jedná o nemalou investici, proto je dobré obrátit se na zkušené odborníky a zvolit ideální řešení odpovídající vašim představám.

Romotop vám dnes díky dlouholetým zkušenostem v této oblasti a komplexní nabídce služeb, poskytne zdarma poradenství a nabídne vhodné řešení včetně odborného servisu.

Krbová kamna značky Romotop

Krbová kamna jsou dnes velice žádaným doplňkem interiéru. Kdo si nemůže dovolit větší stavbu krbu ve svém obydlí z prostorových nebo finančních důvodů, volí alternativu krbových kamen. Velkou výhodou krbových kamen je snadná instalace, prostorová nenáročnost a zejména nižší pořizovací cena. Majitelé krbových kamen oceňují také možnost okamžitého použití oproti složitější stavbě krbu. V nabídce značky Romotop najdete několik desítek modelů krbových kamen moderního designu s širokou škálou barevných kombinací keramiky vlastní výroby, přírodního kamene, pískovce nebo skla. Nechybí ani krbová kamna s teplovodním výměníkem pro ohřev teplé užitkové vody. Požitek jako při posezení u krbu přináší velké prosklené plochy dvířek krbových kamen, které díky unikátní technologii firmy Romotop zachovají vždy čisté sklo a garantují větší vytápěcí schopnost kamen.

Jak pořídit moderní a úsporné vytápění

Zvažujete-li pořízení krbových kamen, krbu nebo máte zájem o informace z oblasti komplexního vytápění domova, požádejte o radu některého z renomovaných prodejců značky Romotop. Poskytnou vám cenné informace, poradí s výběrem, navrhnou vhodné řešení a zajistí odbornou realizaci stavby krbu, kachlových kamen, solárních panelů apod., zajistí montáž i dopravu.

Přejeme pěkné prožitky s novým teplem vašeho domova.

nahoru



SLAVONA - okna a dveře nejen pro pasivní domy
SLAVONA s.r.o.
expozice Centra pasivního domu, pavilon V, stánek č. 60

Navštivte náš stánek na veletrhu IBF, najdete nás ve společné expozici Centra pasivního domu. Budeme zde prezentovat dřevěná a dřevohliníková okna a dveře. Zodpovíme vaše dotazy související s problematikou oken a dveří, zejména v pasivních domech.

 

Na stavebním veletrhu v Brně představíme inovované okno SOLID COMFORT SC92 se zateplením spodní části - v místě parapetu, která je nejkritičtější. Dřevěné okno SC92 se vyznačuje unikátní konstrukcí již ve svém stávajícím provedení a dosahuje velmi dobrých tepelně-izolačních vlastností.

Na dlouholetou tradici našich dřevěných oken navazují dřevohliníková okna v několika variantách. Za pozornost stojí zejména okna CLIMA 140 s výbornou hodnotou Uw=0,59W/m2K.

nahoru



Vítejte v pasivní budoucnosti!
KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
pavilon V, stánek č. 103

Evropa směřuje k pasivním stavbám a naše společnost se snaží být vždy vpředu. Přijďte se podívat do Brna, jak bude vypadat naše pasivní budoucnost!

Společnost Knauf Insulation se i letos představí na brněnském veletrhu (12. - 17. dubna 2011) s aktuálními novinkami svého výrobního programu. Rádi bychom vás o nich informovali již v předstihu na stránkách TZB-info, nicméně právě na veletrhu mají návštěvníci možnost seznámit se s novinkami naživo. Pro zájemce budou připraveny ukázky sortimentu - jak dřevocementové desky Heraklith, tak i foukaná izolace Thermo a Supafil. Na dotazy návštěvníků budou mít nachystané odpovědi technici a další specialisté ze společnosti Knauf Insulation.

nahoru



 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.