logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nové tlakové řídicí jednotky Grundfos Pressure Manager PM pro čerpadla pro použití v domácnostech

Nové standardy integrace a inteligence

Nový Grundfos Pressure Manager PM je kompaktní tlaková řídicí jednotka čerpadel určených pro dodávku vody v domácnostech. Stanovuje nové standardy integrace funkčnosti a inteligence u tlakových řídicích jednotek čerpadel pro domácnosti.

Jednotky PM1 (základní model) a PM2 (komplexní model s mnoha výhodami a přínosy pro uživatele) pokrývají celé spektrum od jednoduchých po velmi složité aplikace a splňují nejrůznější potřeby ovládání a komfortu.

Víceúčelový integrovaný průtokový spínač
Tlaková řídicí jednotka Grundfos Pressure Manager PM je vybavena zabudovaným průtokovým spínačem k optimalizaci provozu a zajištění co nejvyšší ochrany čerpadla. Kromě toho průtokový spínač slouží také jako zpětný ventil, což značně snižuje tlakovou ztrátu ve srovnání s klasickým zpětným ventilem a průtokovým spínačem.

Protože nový průtokový spínač používá jako zpětný mechanismus pružinu místo gravitační síly, orientování ovládací jednotky je prakticky libovolné. To znamená, že Pressure Manager PM může být instalován v jakékoli poloze, což usnadňuje jeho instalaci např. v omezeném prostoru.

Dalším důležitým úkolem vývojového týmu firmy Grundfos bylo vyřešit použití pro vodu s obsahem písku. Proto je kombinovaný průtokový spínač a zpětný ventil mnohem robustnější a poskytuje vyšší výkon v těžkých provozních podmínkách než klasické průtokové spínače.

Pressure Manager PM ve zkratce

Dobře známá kvalita Grundfos

  • Nejmodernější konstrukce
  • Robustní materiály a elektronika

Flexibilita

  • Hodí se pro všechna čerpadla pro dodávku vody v domácnostech
  • Snadné přizpůsobení různým typům soustav
  • Libovolná poloha instalace
  • Nastavitelný zapínací tlak (u PM2)
  • Princip "připoj a hned čerpej"

Vysoká bezpečnost

  • Ochrana proti chodu nasucho
  • Výstraha při cyklování čerpadla

Snadné ovládání a sledování

  • Intuitivní uživatelsky přívětivý ovládací panel s LED

Typické oblasti použití
Provoz v sacím i nátokovém režimu, čerpání z vrtů a studní a zvyšování tlaku vodovodní sítě u rodinných i bytových domů.

Typické instalace vyžadující tlakovou řídicí jednotku

  • Nedostatečný tlak ve vodovodní síti
  • Čerpání vody z vrtů a studní
  • Vysoké obytné domy (dvě a více podlaží)
  • Více současně otevíraných spotřebišť
  • Zavlažování zahrad
  • Využívání dešťové vody

Technologie Grundfos s čidlem tlaku uvnitř

Zabudováním čidla tlaku Grundfos Direct SensorsTM nabízí tlaková řídicí jednotka Pressure Manager PM2 zcela nové a vylepšené možnosti měření tlaku. Čidlo dodává nepřetržité informace o tlaku v soustavě a umožňuje instalatérům a koncovým uživatelům:

  • odečítat aktuální tlak na uživatelsky přívětivém LED ovládacím panelu,
  • nastavovat zapínací tlak v rozmezí 1,5 až 5 barů,
  • zapínat a vypínat čerpadlo podle tlaku.

Pressure Manager PM představuje optimální řešení u soustav s tlakovou nádrží i bez ní, přičemž PM2 lze optimalizovat pro provoz s objemnou externí tlakovou nádrží použitím funkce diferenčního tlaku 1 bar. To výrazně snižuje počet provozních hodin čerpadla při instalaci s tlakovou nádrží.


Inteligentní mikroregulátor provozu

Zabudování mikroregulátoru umožňuje tlakové řídicí jednotce Pressure Manager PM myslet, pamatovat si a jednat inteligentně. Viditelné přínosy pro zákazníky jsou v řadě inovativních funkcí, jako např. volba zabránění cyklování čerpadla a dalších možností dozoru. Anticyklovací funkce sleduje četnost spouštění/zastavení čerpadla a reaguje na případnou závadu. Například jestliže se čerpadlo stále opakovaně spouští ve stejných intervalech, je to příznakem netěsnosti v soustavě – v takovém případě anticyklovací funkce čerpadlo vypíná a na ovládacím panelu tlakové řídicí jednotky PM se zobrazí výstraha.

Další funkce může vypnout čerpadlo v případě jeho nepřetržitého chodu po více než 30 minut, aby se zabránilo škodám v případě porušeného potrubí.

Pro pokrytí širokého rozsahu způsobů použití u soustav dodávky vody v domácnostech a potřeb ovládání, komfortu a bezpečnosti lze příslušné funkce zapínat a vypínat podle potřeby. Zprovoznění příslušné funkce pro konkrétní způsob použití je jediné, co je při instalaci nutno učinit. Jinak stačí čerpadlo jen připojit a je možné hned čerpat.

Přepracování el. napájení

Přepracováno bylo také elektrické napájení řídicí jednotky pro snadnost použití. Obvyklé řídicí jednotky se často setkávají s problémem, jakmile se hodnoty el. napájení dostanou mimo určený rozsah napětí. U tlakové řídicí jednotky Pressure Manager PM toto již problémem není, neboť robustnost elektronických součástek umožňuje použít napájení dokonce i z generátoru nebo jiného alternativního zdroje el. napětí.

V případě potřeby dalších informací o tlakové řídicí jednotce Grundfos Pressure Manager PM kontaktujte firmu Grundfos nebo navštivte stránky cz.grundfos.com.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.