logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nová velmi výkonná in-line čerpadla pro TZB

Společnost KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal představuje poprvé na letošním veletrhu SHK v Essenu a na IFH v Norimberku nejnovější verzi in-line čerpadel řady Etaline.

Základním kritériem bylo zlepšení energetické účinnosti za použití techniky CFD (Computational Fluid Dynamics), tedy s počítačově podporovanou simulací proudění, čímž byl optimalizován hydraulický tvar sacího kolena a také spirálního tělesa a oběžných kol. Tato inovace oproti předchozí generaci zvýšila sací schopnost a umožnila všem agregátům již dnes splnit požadavky směrnice ErP, která bude platit od roku 2015.

Nová typová řada řada Etaline zahrnuje 22 konstrukčních velikostí a její maximální výkon motoru je 55 kW. Největší průtok činí 700 metrů krychlových za hodinu a největší dopravní výška je 95 metrů.

Těleso z tvárné litiny a mechanické ucpávky jsou dimenzovány pro provozní tlaky až 16 bar. Příruby sacího a výtlačného hrdla jsou vrtány buď podle rozměrů EN 1092, nebo ASME a jsou k dostání v provedení ze všech materiálů. Oběžná kola jsou k dispozici z šedé litiny JL1040, z cínového bronzu CC480K-GS nebo z nerezové oceli 1.4408, v závislosti na účelu použití.

Nová in-line čerpadla typové řady Etaline jsou vysoce úsporná
Nová in-line čerpadla typové řady Etaline jsou vysoce úsporná

Standardně se používají mechanické ucpávky dle EN 12756, které nabízejí velké množství materiálových variant. Maximální provozní teplota je 140 °C. Těsnicí prostor je tvarován kónicky a umožňuje tak dobrý přístup, který poskytuje více prostoru pro údržbové práce.

Každé čerpadlo se dodává s oběžným kolem, jehož průměr je přizpůsoben pracovnímu bodu. Tímto způsobem je zajištěno, že čerpadla budou dosahovat hydraulicky nejlepší účinnost a nejsou tak předimenzována jako sériově vyráběná oběžná kola.

Zákazníci si mohou při volbě pohonu vybírat mezi elektromotory IE2, IE3 a IE4. Vyměnitelné těsnicí kruhy na sací a výtlačné straně umožňují snadnou obsluhu a údržbu pro dlouhodobý provoz. Systémy regulace otáček typu PumpDrive mohou být dodávány až do výkonu motoru 45 kW.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.