logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vybrat ohýbačku potrubí?

Ohýbání potrubí umožňuje instalatérům minimalizovat spoje trubek, a tím snižovat riziko netěsností. Při výběru ohýbačky záleží na tom, jaký materiál a jakého průměru a objemu instalatér nebo topenář zpracovává. Na podrobnosti jsme se ptali jednatele společnosti REMS Česká republika, pana Mojmíra Böhma.

Reklama

Pro instalační práce se obvykle používá řada materiálů potrubí, od mědi přes různé druhy oceli po vrstvené potrubí. Při výběru vhodné ohýbačky potrubí má instalatér několik možností. Nejjednodušší volbou je ruční rázová ohýbačka. Ta je vhodná pro ohýbání měkčích materiálů, např. mědi a vrstvených trubek menších průměrů. Při větším objemu si instalatér ulehčí práci hydraulickou rázovou ohýbačkou, která má rozsah možností obdobný, s tím že na ní lze navíc ohýbat uhlíkovou ocel do 18 mm a nerezovou ocel do 22 mm.

Při velkém objemu zakázek a požadavku na ohýbání kovových materiálů do 22 mm a vrstvených trubek do 32 mm nabízí společnost REMS novinku – akumulátorovou hydraulickou rázovou ohýbačku REMS Hydro-Swing 22 V. V základním provedení se ohýbačka dodává s akumulátorem s kapacitou 2,5 Ah. Použít lze i vyšší kapacity akumulátoru – 5 nebo 9 Ah –, které výrazně prodlouží použití na stavbě bez nutnosti dobíjení.

Pokud je požadavek na ohýbání běžných ocelových trubek, černých nebo pozinkovaných, a samozřejmě i dalších materiálů, lze využít elektrickou ohýbačku REMS Curvo Set pro tažné ohýbání. Tato elektrická ohýbačka umožňuje ohyby až do 180 ° a sférické ohyby.

Pro další podrobnosti a ukázky práce s ohýbačkami REMS se podívejte na naše redakční video.

Akumulátorová ohýbačka REMS Hydro-Swing 22 V
Akumulátorová ohýbačka REMS Hydro-Swing 22 V

Akumulátorová ohýbačka REMS Hydro-Swing 22 V
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.