logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nový systém regulace otáček pro vytápěcí a klimatizační techniku

Na veletrhu ISH 2017 představila společnost KSB Aktiengesellschaft novou 230voltovou verzi systému regulace otáček PumpDrive Eco s montáží na motoru. Toto nové provedení, přizpůsobené speciálně potřebám vytápěcí a klimatizační techniky, se dodává pro motory s výkonem od 0,12 do 1,1 kW.

PumpDrive Eco disponuje bezsenzorovou regulací tlakové diference, která je přednastavena pro spojení s čerpadlem Etaline L. Všechna data čerpadel a motorů jsou parametrizována již z výroby. Tím se snižuje náročnost při uvádění agregátu do provozu.

Kromě volitelně dodávaného a pevně instalovaného bezdrátového modulu bluetooth může uživatel nyní zvenku zasunout do servisního rozhraní jednotky PumpDrive Eco také externí spínač pro bluetooth. To usnadňuje práci uživatele, protože tak může komunikovat i s pohony, které nemají k dispozici vlastní rozhraní BT. Pomocí aplikace „MyPumpDrive“-App a přes Smartphone může uživatel komunikovat se systémem a provádět nastavení.

K tomu lze používat mobilní telefony jak s operačním systémem Apple iOS, tak i se systémem Android. Bezplatná aplikace se stará o vysokou snadnost údržby a umožňuje rychlé uvedení čerpadla do provozu. Kromě toho umožňuje spravovat datové soubory, specifické pro dané použití. Aplikace „Wizard pro uvedení do provozu“ podporuje po instalaci jednodušší funkce, jako je regulace výstupního tlaku nebo tlakové diference. Uživatel má mimo jiné přes aplikaci přístup do měniče frekvence a může tak svůj čerpací systém optimalizovat podle specifických požadavků.

Systém regulace otáček PumpDrive Eco
Systém regulace otáček PumpDrive Eco

Procesní veličiny, jako jsou tlaková diference nebo průtok čerpadla, hlásí PumpDrive Eco jako analogový výstupní signál 4–20 mA nebo nyní také jako signál 0-10 V do nadřazené řídicí stanice. Kromě toho nyní disponuje jen dvěma zapínacími kontakty, kterými může hlásit dále eventuálně se vyskytující varování nebo alarmy. Díky vektorové regulaci s přepínatelným postupem řízení motoru může systém regulace otáček provozovat jak asynchronní, tak i synchronní reluktanční motory.

Volitelně lze PumpMeter od KSB připojit na stávající sběrnicový systém. Zařízení umožňuje záznam stávajícího sacího, koncového a diferenčního tlaku a také dopravní výšky. Poskytuje informaci o efektivním a energeticky úsporném provozu čerpadla.

Vedle PumpDrive Eco, který se dodává pro motory až do 11 kW, existuje také provedení až do 55 kW, které disponuje četnými dalšími konstrukčními charakteristikami.

PumpDrive Eco lze instalovat přímo na motor, na stěnu nebo do rozvaděče. Je to jediný regulátor otáček, který může řídit kromě asynchronních motorů i synchronní reluktanční motory.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.