logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Montáž krbových kamen žádá profesionální přístup

V říjnu roku 2013 proběhla montáž krbových kamen pro našeho investora. Původně byl v domě nainstalován krb s krbovou vložkou. Původní krbová vložka ve starém krbu však již přestala vyhovovat kvůli špatné regulaci výkonu a vysoké spotřebě dřeva. V krbové vložce se také neustále špinilo sklo, což zároveň působilo neesteticky.

Kamna s troubou na pečení – estetický prvek
s praktickým využitím

Investor žádal nová krbová kamna, která by byla opatřena troubou na pečení, jelikož se kamna nachází v blízkosti kuchyňské linky. Dalším požadavkem byl také estetický designový prvek obývacího pokoje, akumulační schopnost a čistota skla pro lepší vzhled kamen a také dobré spalovací vlastnosti kamen, které jsou důležité pro výrazné prodloužení doby přikládání. Estetický vzhled kamen navíc dodá interiéru neobyčejný a zároveň útulný vzhled.

Krbová kamna se systémem ECOplus zajistí nejnižší spotřebu paliva i nejčistší spalování.

Fortell: Krby a kachlová kamnaFortell: Krby a kachlová kamna HARK

Společně s investorem jsme vybrali německá krbová kamna HARK NAPOLI GT ECOplus s obložením keramických kachlů DECO COTTO/SAHARA. Tato kamna zákazníkovi vyhovovala a byla opatřena přesně tím, co požadoval. Mezi jejich příslušenství patří trouba na pečení s teploměrem, včetně setu na pečení pizzy. Spalování ECOplus a automatická regulace hoření zajišťuje vysokou účinnost a efektivnost spalování. Kamna HARK NAPOLI GTE jsou navíc vybavena keramickými filtry jemného prachu a topeništěm z bílé keramiky, které odpuzují saze.

 

Krbová kamna jsou estetická a zároveň zajistí efektivní spalování. Prohlédněte si další modely krbových kamen HARK.

Poškozená vnitřní komínová vložkaPoškozená vnitřní komínová vložka

Model krbových kamen HARK NAPOLI GT ECOplus

  • Krbová kamna HARK NAPOLI GT ECOplus jsou německé výroby
  • Obložení – keramické kachle DECO COTTO/SAHARA
  • Trouba na pečení s teploměrem, včetně setu na pečení pizzy
  • Automatická regulace hoření
  • Spalování ECOplus (vysoká účinnost kamen)
  • Keramické filtry jemného prachu
  • Sekundární spalování
  • Terciární přívod vzduchu
  • Palivo – dřevo, dřevěné brikety, uhelné brikety
  • Topeniště – bílá keramika odpuzující saze
  • Možnost externího přívodu vzduchu

Montáž kamen vyžaduje odborný přístup

Během montáže kamen jsme zjistili, že je vnitřní komínová vložka poškozena. Způsobilo to nejspíše neodborné napojení kouřovodu původního krbu. Na místo jsme tedy pozvali kominického mistra, který po prohlédnutí komínu konstatoval, že je nenávratně poškozen a že hrozí jeho deformace. Kvůli rozsáhlému poškození hrozilo vypadnutí vnitřní vložky a následné ucpání komínu. Přistoupili jsme tedy k pečlivému vyvložkování komínového tělesa nerezovou vložkou tak, aby vše odpovídalo ČSN.

Odborné nainstalování krbových kamen zajistí jejich dlouhodobou životnost a správnou funkci. Neodborný zásah naopak může poškodit nejen komín, ale také samotná kamna. Je proto třeba dbát na profesionální instalaci a spolehnout se na odborníka, který správně určí, jak se zaměřit na jednotlivé úkony montáže kamen i komínu.


Krby & kamna FORTELL s.r.o.
logo Krby & kamna FORTELL s.r.o.

Jsme výhradními dovozci krbů a krbových kamen HARK do ČR. Nabízíme kvalitní a moderní krby, krbová kamna, kachlová kamna, krbové vložky a kachlové sporáky. Poskytujeme poradenství při výběru krbů a krbových kamen. Nabízíme přes 1000 modelů krbů a kamen. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.