logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Schneider Electric představuje novinky pro digitální ekonomiku a internet věcí

Vlajkovou lodí je inovované řešení EcoStruxure pro průmysl i domácnosti

Produktové novinky určené pro digitální ekonomiku a internet věcí v průmyslu i domácnostech představila na dubnovém technologickém summitu v Paříži společnost Schneider Electric, lídr v oblasti automatizace a řízení energie. Vlajkovou lodí bylo inovované řešení EcoStruxure, otevřená systémová architektura pro řízení budov, která slouží jako chytrý integrátor kritických oblastí energetického managementu. Aktuálně pracuje ve více než 1,5 milionu zařízení po celém světě včetně České republiky.

Co je EcoStruxure a jaké má přednosti

EcoStruxure je otevřená systémová architektura, která je využitelná jak u obřích elektrárenských a jiných průmyslových projektů, tak v chytrých řešeních pro běžné domácnosti. „Řešení sjednocuje monitorování, vytváření reportů i řízení energetické účinnosti a je plně kompatibilní se systémy třetích stran. Přínosy integrace tkví zejména ve znatelné úspoře provozních nákladů budov, přehlednosti a efektivitě. Důležitá je rovněž kompatibilita s trendy, které přináší internet věcí (IoT) a digitalizace,“ shrnuje Jakub Jiříček ze Schneider Electric, specialista na energetický management budov.

Novinky EcoStruxure v oblasti řízení energií

Schneider Electric představil zcela novou platformu v oblasti internetu věcí a distribuce energie, která pomáhá firmám zlepšovat hospodaření s energiemi a dosahovat co nejúspornějšího provozu a finančních úspor. S tím souvisí nová uživatelská aplikace EcoStruxure Power Advisor, která optimalizuje spotřebu energie, výkon připojených zařízení i spolehlivost napájení. K inovacím patří také software EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 a Power Scada Operation 9.0, který slouží ke kontrole uživatelského rozhraní. Poslední představenou novinkou v oblasti energetického managementu je produkt Prologic ION9000 Meter and Easergy P3 Protection Relay, které dva předchozí systémy propojuje.




Nové aplikace pro budovy se systémem EcoStruxure

Budovy se systémem EcoStruxure těží z nových uživatelských aplikací EcoStruxure Building Advisor, nového softwarového nástroje, který obsahuje ovládací rozhraní, EcoStruxure Building Operation 2.0 a ze zcela nových produktů, s nimiž je systém kompatibilní - SmartX IP Controller MPx a SmartX Room Sensors. Jednotný řídicí systém založený na architektuře EcoStruxure přispěje ke snížení energetické náročnosti budovy při zachování plné funkčnosti a komfortu pro její uživatele. Údaje jsou dostupné v jednotném softwarovém prostředí, což usnadní a zpřehlední práci pro facility management. Součinnost jednotlivých systémů se projeví v úspoře provozních nákladů a prodloužení životnosti jednotlivých součástí systému. Jako konkrétní příklad je možné uvést kancelář, v níž je řízení osvětlení a stínicí techniky řešeno pomocí systému KNX.

Systém pomoci a servisu pro uživatele

Společnost Schneider Electric představila na pařížském summitu také novinku pro oblast monitorování a servisu řešení EcoStruxure. Nejnovější aplikace přenášejí a sdílejí data systému nepřetržitě 24 hodin, 7 dní v týdnu. Díky tomu systém sám upozorní na potřebu servisu a údržby, varuje v případě, že některá z jeho částí má poruchu a urychlí řešení problému.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.