logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Neuvěřitelné zrcadlo

Představte si zrcadlo, které mluví, hlásí počasí, přináší zprávy ze světa, přehrává vaši oblíbenou hudbu, a dokonce monitoruje a ovládá váš dům. Nejedná se o nic vizionářského. Společnost HDL, zabývající se automatizací budov, rozšířila portfolio ovládacích panelů chytrého bydlení o unikátní, estetický a víceúčelový prvek.

Zrcadlo může fungovat samostatně, je připojeno k internetu přes Wifi nebo ethernetový kabel. Propojením s automatizačními prvky tzv. chytrého domu HDL však vznikne systém, který se stará nejenom o vaše pohodlí, ale i o bezpečnost, kvalitu vnitřního prostředí a úspory energií. Nenápadně integrovaná dotyková obrazovka vytváří řešení kompatibilní se systémy automatizace budov Buspro, Buspro Wireless, KNX.

U kruhového provedení zrcadla je podsvícení zrcadlové plochy nastavitelné dle potřeby uživatele a osvětlení v místnosti
U kruhového provedení zrcadla je podsvícení zrcadlové plochy nastavitelné dle potřeby uživatele a osvětlení v místnosti

V klidovém režimu vypadá jako obyčejné zrcadlo. Stačí jeden dotyk nebo přiblížení se, panel se aktivuje a chová se jako osobní asistent. Monitoruje, informuje a ovládá všechny funkce chytrého bydlení – osvětlení, zabezpečení, stínění, vytápění atd.

Díky operačnímu systému Android je možné instalovat aplikace pro kamerové systémy, Intercomy. Zrcadlo lze využít pro přehrávání hudby například ze Spotify či filmů z Netflix. Chytré domácí spotřebiče využívají ke komunikaci se zrcadlem standardy Wifi, ZigBee a Bluetooth.

HDL chytré zrcadlo je sestaveno ze skla, voděodolné dotykové obrazovky, stupeň krytí IP65, reproduktorů, senzoru pohybu a dalších technologií. I když v nabídce jsou dva standardní rozměry – průměr 500 mm kruhový tvar a 800 x 600 mm obdélníkový, lze zrcadlo vyrobit na zakázku. Zajímavou vychytávkou u kruhového provedení je podsvícení zrcadlové plochy nastavitelné dle potřeby uživatele a osvětlení v místnosti.


HDL Automation s.r.o.
logo HDL Automation s.r.o.

HDL Automation s.r.o. zastupuje značky HDL, IQRC, MyMight, Enertex, smart:)things, Hoteza, Raysgem, Matrix. Dodává škálu produktů od jednotlivých modulů až po kompletní automatizační systémy budov, systémovou elektroinstalací vytváří inteligentní budovy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.