logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

První budova na světě je schopná interakce s člověkem díky technologiím Siemens

Historické sídlo italské nadace Agnelli v Turíně se s přispěním technologií Siemens stalo první budovou na světě, která díky digitalizaci a internetu věcí interaguje se svými uživateli.

  • Historické sídlo nadace Agnelli v Itálii se proměnilo v digitálně responzivní budovu
  • Díky inovativnímu vnitřnímu systému určování polohy od Siemens se budova přizpůsobuje lidem v reálném čase
  • Komunikace se systémy budovy probíhá prostřednictvím jednoduché aplikace pro smartphony

Jak budova funguje

V budově je nainstalovaný tříosý systém Siemens pro zjišťování polohy osob založený na smartphonech s přidělenými osobními značkami. Ten detekuje a sděluje přítomnost osob a údaje o jejich poloze, čímž automaticky vyvolá odpovídající odezvu technologií budovy a umožňuje upravit podmínky uvnitř komplexu.

Systém určování polohy je integrovaný do Siemens systému pro komplexní řízení budov Desigo CC, který monitoruje klimatizaci, osvětlení, kontroluje vstup, kamerový systém a poplašná zařízení a může být použit k rezervaci konferenčních místností. Všechny funkce tak lze přizpůsobit v reálném čase v závislosti na počtu lidí v různých místech budovy.

Rozhraní systému je v herním stylu a je k dispozici osobám v budově prostřednictvím mobilní aplikace. Aplikace umožňuje uživatelům vstoupit do budovy, komunikovat se spolupracovníky, rezervovat si konferenční místnosti či personalizovat si své oblíbené nastavení prostředí.

Projekt je realizací konceptu architektů firmy Carlo Ratti Associati; nová kancelářská budova o rozloze 3000 m2 pracovního prostoru byla otevřena v polovině července.






Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.