logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

IQRF Summit 2017

Mezi tématy je např. parkování, veřejné osvětlení, monitoring teploty s návrhem úspor, senzorické měření vnitřního ovzduší, bezpečnost výroby. Zajímavý je pilotní projekt Životní prostředí – Zdravá škola, v rámci kterého probíhá dlouhodobé měření stavu vnitřního i vnějšího ovzduší na vybrané škole.

Reklama

IQRF Alliance a partneři vás zvou na dvoudenní summit dotýkající se všech stěžejních oblastí Internetu věcí -chytrá města, chytré budovy a domácnosti, průmysl, bezpečnost, doprava… Na akci budou demonstrovány příklady z praxe a více než 50 nových IoT produktů. Čeká vás na 30 zajímavých, interaktivních prezentací a těšit se můžete i na mnoho praktických workshopů. Očekáváme účast více než 300 odborníků, techniků, vývojářů, zastupitelů měst a krajů.
Mezi prezentujícími budou zástupci firem jako Microsoft, O2, AAEON, NETIO products, MICRORISC, Aledo, Protronix, IQ Home a další.


Řešení demonstrovaná na summitu jsou postavena na technologii IQRF, která je významným reprezentantem bezdrátových mesh sítí fungujících v ISM pásmu určených pro přenos malých dat ze zařízení nebo k jejich ovládání. Jedná se o sítě s extrémně nízkou spotřebou, což umožňuje provoz na baterie po mnoho let. Po celém světě jsou již dnes instalovány stovky tisíc zařízení, které jsou ovládány touto českou technologií.

Mezi prezentovanými tématy najdete problematiku parkování, veřejného osvětlení, monitoringu teploty s návrhem úspor, senzorického měření vnitřního ovzduší, bezpečnosti výroby a mnoho dalšího.

Novým tématem na summitu bude bezpečnostní monitoring osob v rizikových provozech. Chytré helmy obsahující mimo jiné také senzory teploty, polohy, nárazu umožňují hlídat, zda nedošlo k nebezpečnému stavu ovlivňujícímu zdraví či život zaměstnance. Díky síti IQRF je provedena lokalizace daného zaměstnance a v místě incidentu je vyhlášen poplach.

V chytrých sítích je vhodné údaje nejen monitorovat, ale v určitých stavech i vyvolat změnu. Jednou z možností je zapnout/vypnout dálkově ovládanou zásuvku na 230 V. Na summitu uvidíte nové typy zásuvek fungující v síti IQRF a spolupracující s ostatními IQRF zařízeními.

Zajímavým projektem upozorňujícím na problematiku ovzduší ve školách je pilotní projekt Životní prostředí – Zdravá škola, v rámci nějž probíhá dlouhodobé měření stavu vnitřního i vnějšího ovzduší na vybrané škole. Přineseme vám zajímavé závěry.
Na workshopech si budete moci prakticky vyzkoušet jednotlivá řešení. Bude veřejně představen nejnovější operační systém IQRF zaměřený na bezpečnost a dozvíte se, k jakému pokroku došlo v interoperabilitě zařízení využívajících IQRF technologii. Summit bude i místem finále mezinárodní soutěže IQRF Wireless Challenge III a nejlepší projekty budou jejich autoři moci veřejně prezentovat před odbornou veřejností.

Součástí summitu bude i společenská akce umožňující neformální setkání všech účastníků, diskuze nad zajímavými tématy a navázání nových obchodních partnerství.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.