logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Schneider Electric přichází s novou generací ovladačů KNX pro snadnější ovládání funkcí v bytových prostorách

S dotykovým panelem KNX Multitouch Pro a tlačítkovým panelem KNX Pro nabízí Schneider Electric novou generaci pohledových ovládacích prvků v elegantním tvaru a s velkým výběrem doplňkových rámečků v designu System M. Tyto ovladače usnadňují ovládání obytných prostor a zajišťují konfiguraci dle potřeb zákazníka v souladu s novým firemním programem „Life Is On“.

Nové ovládací prvky představují ideální volbu pro integrátora již v době plánování projektu. Celý projekt může totiž přeplánovat i v době, kdy už má zařízení nakoupené. Použitím jen dvou prvků může integrátor vzhledem ke konfiguraci vytvořit bezpočet dalších zařízení a předat přepracovaný projekt zákazníkovi včas a bez vícenákladů. Obě zařízení napájena pouze z komunikační sběrnice. Obměna stávajících instalací je tedy velmi snadná.Jak vyřešit záložní napájení?

KNX Multitouch Pro - Inovativní design

V KNX Multitouch Pro se snoubí rychlý přístup k preferovaným funkcím a snadné ovládání, na jaké jsme zvyklí z ovládání chytrých telefonů a dotykových tabletů. Citlivý displej dotykového panelu se vyznačuje malou montážní hloubkou a dokonalým zarovnáním s pohledovým rámečkem. Architekti ocení jednoduchý a hlavně nenápadný design, kdy se potřebné informace objeví na skrytém displeji až po přiblížení ruky k panelu. Grafické ztvárnění řídicích funkcí může být snadno sladěno s daným interiérem. Díky názorným grafickým ikonám je zařízení snadno ovladatelné i pro cizojazyčné uživatele.

Promyšlená filozofie ovládání

Zákazník má na výběr z oválných nebo vertikálních grafických symbolů. Jednotlivé funkce jsou snadno dosažitelné skrze hlavní a podružné menu. V hlavním menu může uživatel nastavit žádanou teplotu, stmívat světlo nebo místnost zatemnit žaluziemi. V podružném menu může nastavit např. otáčky ventilátoru, prodloužit dobu vytápění komfortní teplotou, přepnout do nočního módu, nastavit barvu nebo teplotu světla. Ovládání gesty nebo přiblížením se k senzoru lze kdykoliv v parametrech vypnout. Zákazník si sám rovněž může nastavit žádanou teplotu místnosti v denním nebo nočním režimu, či definovat předvolené scény.


Přehled funkcí

  • Vyvolání scén, ovládání světel, žaluzií a teploty pouhými gesty nebo standardně dotykem
  • Oválný design symbolů: jedna funkce na obrazovku
  • Vertikální design symbolů: dvě funkce na obrazovku
  • Design tlačítek: jedno až čtyři tlačítka na obrazovku
  • Osm hlavních obrazovek, jedna až čtyři funkce na obrazovku (celkem až 32 funkcí)
  • Vyvolání scén: až čtyři scény na obrazovku, celkem 16 nastavitelných scén
  • Funkce zablokování a odemykání pomocí čtyřciferného kódu
  • Senzor přiblížení – aktivace podsvícení displeje při přiblížení
  • Rozpoznání gest – vyvolání předvolené funkce pohybem ruky před dotykovým panelem
  • Přizpůsobitelný spořič obrazovky
  • Nastavení nebo změna určitého parametru i bez konfiguračního softwaru ETS skrze ovládací plochu panelu
  • Měření teploty
  • Vstup pro externí teplotní čidlo, např. z podlahového vytápění

Tlačítkový panel KNX Pro - Prvotřídní vzhled

Tlačítkový panel KNX Pro se od dotykového panelu KNX Multitouch Pro liší tím, že nemá LCD panel a nerozeznává gesta. Zachovává si plochý design a svobodu v nastavitelnosti pro náročná řešení. Nenápadný design v kombinaci s širokým výběrem rámečků lze sladit s jakýmkoliv prostředím. Tlačítkový panel KNX Pro navazuje svým vzhledem na dotykový panel KNX Multitouch Pro. Jednotlivé ovládací symboly jsou při klidovém režimu neviditelné a panel se na zdi jeví jako elegantní stylová plocha. Jakmile se uživatel přiblíží k dotykovému panelu, senzor přiblížení automaticky podsvítí ovládací symboly na ploše tlačítkového panelu. Podsvícení je volitelné v zelené nebo bílé barvě s nastavitelným stupněm jasu.

Vše v jednom

Dotykový panel KNX Pro má na ploše senzoru celkem šest oblastí dotyku. To umožňuje nastavit tlačítko jako jedno, dvou, tří nebo čtyřkanálový ovladač. Uživatel si sám před instalací tlačítka může vybrat vhodnou ikonu z dodané fólie předdefinovaných symbolů a vložit je pod jeho kryt. Symboly znázorňují v různých formách svítidla, žaluzie a scény. V tlačítkovém panelu může být aktivován senzor přiblížení. Jakmile se uživatel přiblíží k tlačítkovému panelu, senzor přiblížení aktivuje LED podsvícení a světlo procházející vloženou fólii zřetelně vykreslí obrysy zvoleného grafického symbolu. Uživatel si tak rychle najde hledanou funkci na tlačítku. Senzor přiblížení může být kdykoli deaktivován a symboly potom svítí na ploše tlačítka neustále. V nočním módu je jas zářících symbolů automaticky korigován na nižší intenzitu záření vzhledem k nočním světelným podmínkám a zrakovému komfortu uživatele.

Příbuzné zdroje:


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.