logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

TaHoma® – inteligentní ovládání domácnosti

Představte si domov, který se chová podle potřeb svých obyvatel a samočinně jim zajišťuje pohodlí, bezpečí, úsporu energií i zábavu. Jinými slovy se chová inteligentně, a to podle detailních scénářů, které si zvolí a upravují sami uživatelé či jsou podmíněny počasím nebo plánovanou spotřebou energie.

Reklama

Nejlepší na tom je, že si to nemusíte jen představovat, protože přesně tohle – automatizace domácnosti v rukou koncového uživatele – je největší výhoda systému TaHoma®, který vyvinula společnost Somfy, světová jednička v oblasti automatizace venkovního i vnitřního stínění, vjezdových bran a vrat.

Bezdrátová technologie pro novostavbu i rekonstrukci

Inteligentní ovládání domácnosti je moderní, čím dál oblíbenější systém bydlení vhodný jak pro obyvatele nových domů a bytů, tak pro ty, kteří rekonstruují nebo jen chtějí změnit ovládání své domácnosti, kanceláře či restaurace. Díky bezdrátové technologii si systém TaHoma® může pořídit kdokoli, stačí jen připojení k internetu. To pak ocení i ti, kteří se častěji stěhují – inteligentní ovládání domácnosti si díky této technologii jednoduše vezmou s sebou.

Jak to funguje? Systém TaHoma® po svém spuštění okamžitě rozpozná zařízení, se kterými je kompatibilní. Ta pak uživatel ovládá díky graficky velmi vstřícně provedené aplikaci, kterou může mít v počítači, tabletu, mobilu se systémy Android i iOS a nově i v Apple Watch. Zařízení si může rozřadit do skupin dle funkce nebo pater domu a vytvářet denní, týdenní či podmíněné scénáře. Personalizace uživatelského rozhraní je velmi otevřená, a to včetně nastavení okolí domu, rozložení místností, názvů jednotlivých zařízení apod.

Bezpečí, úspory, přehled a pohodlí

TaHoma Somfy
TaHoma Somfy

Tím, že spolu všechny spotřebiče a zařízení vzájemně komunikují a spolupracují v jednom systému, který lze ovládat i vzdáleně, přinášejí uživateli zásadní výhody: větší bezpečí, úsporu energií, celkový přehled a značné pohodlí. Značný podíl na tom mají i podmíněné, tzv. Smart scénáře, které TaHoma® nabízí. Jak může takový scénář vypadat? V letních dnech se žaluzie či rolety automaticky spustí, jakmile čidla teploty překročí nastavenou hodnotu. Tím efektivně zabrání přehřátí interiéru a nutnosti užívat klimatizaci. A naopak – když je uvnitř zima a venku svítí sluníčko, systém sám otevře rolety tak, aby sluneční paprsky místnost ohřály. Ztrátu tepla v místnosti je v zimě možné ovlivňovat i nastavením rolet tak, že se stáhnou při soumraku. Těmito způsoby lze v zimě ušetřit až 10 % nákladů na vytápění a v létě snížit teplotu v interiéru přirozeným způsobem bez klimatizace až o 9 °C. Zařízení domácnosti zkrátka díky inteligentním čidlům automaticky reaguje na změny počasí a svým obyvatelům tím šetří energii, peníze i čas.

Funkce zpětné vazby

Nespornou výhodou je u systému TaHoma® od Somfy i funkce zpětné vazby, to znamená, že je uživatel o provedení požadovaného úkonu (například stažení žaluzií, zavření garážových vrat a zhasnutí světel) informován a má tak jistotu, že je vše v pořádku nebo naopak rychle zjistí, kde je problém. Kontrolovat a řídit může svou domácnost díky bezdrátové technologii io-homecontrol odkudkoli, tedy i z dovolené. Tu si navíc může v klidu užívat i díky IP kamerám, pohybovým senzorům či senzorům otevřených dveří a oken včetně informací o stavu klik oken, které ho na případný pohyb uvnitř i vně domu okamžitě upozorní. Zloděje pak mohou odradit i scénáře simulující, že je někdo doma – tedy běžný provoz stínicí techniky, zavlažování zahrady či světel. Ve větším bezpečí je přitom i samotná stínicí technika, a to díky větrné či otřesové automatice, která žaluzie chrání před nepříznivým počasím.

Společnost Somfy, spol. s r.o. je už více než 45 let největším světovým výrobcem a dodavatelem řízení a pohonů pro vjezdové brány, garážová vrata, žaluzie, markýzy, předokenní rolety a interiérové stínění. Své zastoupení má v 60 zemích po celém světě. Oslovte pro řešení svého partnera.

více na www.somfy.cz

Pohodlné ovládání TaHoma Somfy
Pohodlné ovládání TaHoma Somfy
Grafické rozhraní aplikace TaHoma Somfy
Grafické rozhraní aplikace TaHoma Somfy

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.