logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jubilejní ročník FM Campu i s tématy AI

Odborníci z oblastí facility, property a energy managementu se koncem května 23. a 24. 5. 2024 opět setkají v Popradě pod Vysokými Tatrami na mezinárodní odborné konferenci FM Camp. Tento rok konferenci otevře holandský inovátor Aragorn Meulendijks tématem věnovaným umělé inteligenci a facility managementu.

„Konference FM Camp má desetiletou historii a je největší konferencí ve své oblasti v našem regionu Slovenska a České republiky. Konference je zacílená na oblast správy nemovitostí, facility managementu a energetického managementu. Tento rok jsme se zaměřili, mimo případových studií ze zajímavých projektů z oblasti facility managementu na téma ESG, na inovace ve facility managementu, nájemné bydlení a financování projektů pro veřejný sektor,“ představil tento ročník FM Campu Igor Stanek, jednatel společnosti CHASTIA, která je spolu s firmou TERMOKLIMA organizátorem konference.

Jedním z témat, která aktuálně hýbe současným světem, je umělá inteligence a její všestranné využití. „Umělá inteligence zasahuje pomalu do všech oblastí našeho života. Správa a provoz nemovitostí, facility management a energetický management nejsou výjimkou. Rádi bychom na naší konferenci otevřeli i nové výzvy, které dokáží návštěvníky přivést k tomu, aby přemýšleli „out-of-the-box“ a aby je inspirovali k inovacím,“ doplnil Igor Stanek.

Tento rok konferenci „odstartuje“ holandský inovátor, myslitel a podnikatel Aragorn Meulendijks. Aragorn se po úspěšné kariéře v oblasti marketingu a prodeje stal odborníkem na AI, virtuální realitu, blockchain, NFT moderní marketing, krypto a metaverse. Jeho přednáška má název The Coming Wave. Digitální hranice pro lidské podmínky.

Účastníci konference se dozvědí o mnohých zajímavých a inspirativních projektech a realizacích. Lucie Půžová z Českomoravské Nemovitostní, a.s., se bude věnovat tématu rekonstrukce budovy v srdci Prahy na Václavském náměstí. Michal Hesek, představitel KOOR, s.r.o., bude hovořit o aktivních budovách, přínosu nových technologií a změně konceptu budov. Další přednášky se dotknou například využívání obnovitelných zdrojů energií, zavedení systému evidence majetku s využitím RFID technologie ve společnosti Unilabs Slovensko a jiným.

Součástí konference bude i osvědčený formát panelových diskuzí. Ve čtvrtek bude první z nich věnovaná praktickým zkušenostem s financováním dekarbonizace prostřednictvím zelených dluhopisů a tématu ESG. Páteční diskuze bude zase zaměřená na problematiku nájemního bydlení a financování FM Projektů pro samosprávy.

Odborný program každým rokem doplní i společenský večer s hudebním programem a zajímavá exkurze. I tento rok je místem konání konference sportovně-rekreační komplex Aquacity v Popradu, kde organizátoři očekávají v průběhu 2 dní víc jak 300 účastníků.

Zájemci z Čech mohou pro dopravu na Slovensko využít leteckou linku Praha-Košice, transfer z Košic do Popradu zabezpečí organizátoři konference.

Více informací o konferenci a registrace

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.