logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Video: Automatizace v olympijském muzeu s Loxone

Inteligentní automatizaci Loxone nyní využívá i Dům sportu v Bratislavě. Umožňuje snazší ovládání osvícení prohlídek a hlídá vlhkost, která by mohla uškodit exponátům. Podívejte se na video z místa.

Slovenské olympijské a sportovní muzeum má i vlastní stálou expozici. Veřejnost tam obdivuje až 28 000 sbírkových předmětů. Investor měl za cíl v takto významném prostoru zjednodušit ovládání a správu a mít pod palcem technologie. Proto zvolil Loxone pro řízení osvětlení, zabezpečení či monitorování energií.

Při vstupu do muzea se jeho prostory díky senzoru přítomnosti nastaví do standardního režimu. Pracovníci pak mají v aplikaci Loxone (v mobilu či tabletu) možnost variabilně spouštět světelné nálady pro celé muzeum dle potřeby. „Díky Loxone nemusíme zdlouhavě a komplikovaně nastavovat jednotlivá světla a projektory. Zabíralo nám to spoustu času před samotnou prohlídkou,“ vysvětluje ředitel oddělení IT Slovenského olympijského a sportovního muzea Roman Tomko.

Loxone dohlíží na bezpečnost jak v návštěvní době, tak po ní. Neustále totiž monitoruje teplotu a vlhkost sálu stálé expozice. Hodnoty je potřeba kontrolovat, aby například vlhkost nepoškodila cenné exponáty. Senzor teploty a vlhkosti je ukrytý v tlačítku Touch Pure, kterým se rovněž ovládají světelné režimy.

„Chceme, aby měl každý z této prohlídky skutečný zážitek. Aby přednášející jedním kliknutím nastavil požadovaný světelný režim a sérii audiovizuálního obsahu. Mít přehled o spotřebě energií, bezpečnosti či vlhkosti vzduchu bylo pro nás rozhodující při výběru správné technologie. Tu jsme našli v Loxone,“ přidává Tomko. Jde o příklad efektivního řízení komerčních prostor s Loxone.

Více informací


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.