logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Energetický management hypermarketu Spar byl nominován do FM Awards

Nominaci jako Projekt roku 2014 získala společnost Domat. Energetický auditor vybral dva zkušební objekty a navrhl úsporná opatření, která Domat implementoval. Dosažené úspory spotřeby energií dosáhly 32,5 %.

Nominace XIV. ročníku soutěže FM AWARDS 2014

IFMA, česká pobočka mezinárodní organizace pro facility management, vyhlásila v úterý 11. listopadu 2014 výsledky soutěže FM AWARDS 2014. Letošní již XIV. ročník soutěže byl vyhlášen pro kategorie Projekt roku 2014, Osobnost roku 2014, Studentská práce roku 2014 a Odborná práce roku 2014. Cílem soutěže je podpořit nejlepší řešení a seznámit nejširší odbornou veřejnost s významnými projekty a osobnostmi v oboru Facility managementu.

Jako jeden z 8 projektů byl nominován energetický management hypermarketu, který přihlásila firma Domat Control System s.r.o. Ve snaze o snižování provozních nákladů byla domluvena mezi společností Domat Control System a SPAR spolupráce na vývoji energetického managementu obchodních center Interspar. Energetický auditor vybral dva zkušební objekty a navrhl úsporná opatření, která Domat implementoval. Dosažené úspory spotřeby energií dosáhly 32,5 %, a to pouze za pomoci úprav softwaru pro systém řízení budovy.

V odpoledním programu konference vystoupil v sekci B Ing. Jan Vidim s příspěvkem „Postcommissioning jako součást energetického managementu“. Postcommissioning, neboli následné zaregulování během provozu, může ušetřit provozní náklady a prodloužit životnost zařízení. V příspěvku byli posluchači seznámeni s kroky, které při postcommissioningu probíhají, a s výsledky několika projektů.


Podrobný popis řešení najdete ve článku
Jak ušetřit za čtyři měsíce čtvrt milionu


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.