logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Další dodavatel skončil

Společnost EAGLE ENERGY, a.s oznámila zákazníkům na svých stránkách, že z důvodu zvýšení cen elektřiny a plynu není již schopna zajistit dodávky energií pro zákazníky.

Reklama

Dodavatel na svých stránkách vydal následující zprávu:

Tímto Vám s velikým politováním oznamujeme, že naše společnost Eagle Energy, a. s. již nadále nedokáže zajistit sdruženou dodávku elektrické energie zemního plynu do Vašich odběrných míst. Od počátku smlouvy jsme Vám až do současnosti garantovali smluvní podmínky, i přestože poslední 4 měsíce došlo k masivnímu zdražování cen elektřiny a plynu. Předpokládali jsme, že ztráta, kterou jsme v posledních měsících utrpěli, se úpravou produktové řady sníží. Avšak k poklesu cen nedošlo a situace již byla neudržitelná. Naše společnost Vám tak není nadále schopná zajišťovat dodávky elektřiny a zemního plynu. Zvýšení ceny bylo poslední možností, jak zajistit i nadále bezproblémový chod naší společnosti. Bohužel růst cen se ani v září nezastavil, a proto Vám tímto oznamujeme, že společnost Eagle Energy, a. s. Vám již není schopná dodávat elektřinu a zemní plyn do Vašich odběrných míst.

Obchodník patřil mezi ty malé, podle údajů Operátora trhu měl v září 224 odběrných míst elektřiny a 232 odběrných míst plynu. Za koncem společnosti zřejmě stojí spoléhání se na nákup na krátkodobých trzích a vlivem extrémního nárůstu cen se stal pro dodavatele nákup energií obtížně financovatelný. Současně oznámil Operátor trhu, že společnosti PREdistribuce, a.s. přestala zajišťovat distribuci elektřiny.

Přečtěte si také Dodavatel poslední instance Přečíst článek
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.