logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bohemia Energy nabídne zákazníkům zelené certifikáty

Možnost podpořit výrobce energie z obnovitelných zdrojů mají nyní zákazníci Bohemia Energy. Největší alternativní dodavatel energií nabízí službu Zelený certifikát, která je dostupná k libovolnému produktu elektřiny pro domácnosti i firmy.

Reklama

Zájemci aktivací služby získají záruku, že jimi spotřebovaná energie má původ v elektřině vyrobené z obnovitelných zdrojů energie v ČR nebo v jiné evropské zemi.

„Neznamená to, že do zásuvky proudí jen ‚zelená energie‘, to technicky není možné, elektřina v síti je jen jedna. Odběratelům nabízíme, že pokud chtějí obnovitelné zdroje zcela transparentně podpořit, zajistíme jim zelené certifikáty od výrobců z obnovitelných zdrojů v objemu odpovídajícím jejich spotřebě za velmi atraktivní cenu,“ vysvětluje Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

Transparentní řešení podporující obnovitelné zdroje

Zelený certifikát je možné si sjednat k libovolnému produktu elektřiny z nabídky Bohemia Energy, kdy je cena za 1 MWh navýšena o částku 36,30 Kč včetně DPH. Finanční příspěvky ze služby Zelený certifikát půjdou kompletně na výrobu energie ze slunečních, vodních, větrných, bioplynových nebo biomasových elektráren. I tento drobný příspěvek významně pomůže k rozvoji nových šetrných provozů. Ne přímo platbou za certifikát, ale skrze poptávku po elektřině z obnovitelných zdrojů, zprostředkovanou certifikáty. Ty totiž garantují, že z obnovitelných zdrojů bylo vyrobeno právě tolik elektřiny, kolik zákazník spotřeboval.

Bohemia Energy při poskytování služby využívá systém Evidence záruk původu (EZP) provozovaným v ČR operátorem trhu OTE, který je propojený s mezinárodním systémem AIB Hub asociace vydavatelských subjektů AIB. To umožňuje držitelům účtů v EZP mezinárodní transakce se zárukami původu s ostatními státy, které jsou členy této asociace. Službu Zelený certifikát bude možné kdykoliv jednoduše zrušit, aniž by se pro zákazníka měnili ostatní podmínky dodávky energii.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.