logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Cena plynu v roce 2021 klesá. Jak na plynu ještě více ušetřit?

Koronavirus zamíchal kartami více, než se očekávalo. Světoví dodavatelé si začali konkurovat, a to je přinutilo snížit ceny. Ceny od velkoodběratelů klesy přibližně o třicet procent.

Koncový zákazník se však tak výrazného zlevnění nedočká. Pro něj cena klesne v řádu několika procent, naopak v Praze se mírně zvýší, jelikož zde bude třeba rekonstrukce starších plynovodů.

Porovnejte svého dodavatele s konkurencí

Cenu za tuto energii určuje ceník plynu, který si liší v závislosti na společnosti, která je vaším dodavatelem. Výsledná cena plynu je stanovena smlouvou, ale ušetřit na ní můžete, pokud budete v domácnosti energií rozumně hospodařit.

Váš dodavatel už nemusí být tím nejvýhodnějším na trhu, i když třeba před lety býval. Vyplatí se konkurenci pravidelně sledovat a v momentě, kdy se vám bude zdát, že zbytečně přeplácíte, můžete dodavatele změnit. Nečekejte, jak přesně se vyvine cena plynu, 2021 je rokem změn, ale vyplatí se již nyní uvažovat nad tím, jestli váš dodavatel splňuje podmínky, abyste u něj zůstali. V opačném případě začněte uvažovat o změně.

V domácnosti se zaměřte na úsporu

Správná tepelná izolace domu je jedním z největších klíčů k úspoře. Pokud se vám doma nedaří držet teplo, zavolejte si odborníka s termokamerou, který odhalí místa, kde jsou největší tepelné ztráty. Díky tomu budete moci své bydlení zateplit a do budoucna výrazně ušetřit.

Vařte vždy co nejkratší čas a používejte jen potřebné vybavení a nejmenší plotýnku. Pokud jde jen o vaření vody, vyplatí se používat rychlovarnou konvici.

Stejnou pozornost věnujte také svému kotli, který už může mít svá nejlepší léta za sebou. Nejvíce toho opět odhalí odborník, který se přijde podívat na nedostatky a při revizi vám může sdělit, zdali by se více nevyplatilo investovat do nového vybavení. Starý kotel je totiž jedním z největších viníků vysokých účtů za plyn.

Více informací


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.