logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Po MND také Eneka zveřejnila nové ceníky pro rok 2021

Eneka snižuje ceny elektřiny i plynu ve většině distribučních sazeb a ve všech odběrných pásmech plynu. Novinkou je produkt ze spotového trhu.

Reklama

Brněnská společnost Eneka, která má zhruba 11 tisíc odběrných míst, již nyní zveřejnila nové ceníky pro nadcházející rok. Učinila tak podobně, jako MND. Ceny budou nižší, navíc jako novinku obchodník uvedl na trh produkt Denní trh 2021, který čerpá ceny ze spotového trhu. Tato nabídka je určena jak pro odběratele elektřiny, plynu, tak i pro podnikatele s elektřinou. Příplatek pro obchodníka za zprostředkování obchodu bude nižší, než má většina konkurentů, a pro všechny produkty bude stejný, 125 Kč/MWh, stálý plat 65 Kč za měsíc. Ceny elektřiny čerpají ze spotového trhu OTE a ceny plynu ze spotového trhu zveřejněného na PXE.

Ceny elektřiny u standardního produktu Standard dodavatel snížil mimo jednotarifu a sazby Víkend, kde zůstala cena 1 420 Kč/MWh. U topného proudu D45d se cena snížila VT/NT na 1505/1395 Kč/MWh. Sice se cena snižuje jen o necelé procento, ale i tak jsou tyto ceny velmi konkurenceschopné.

Plyn se nově bude prodávat při roční spotřebě 20 MWh za 595 Kč/MWh se stálým platem 135 Kč/MWh u standardního produktu. Při této spotřebě bude mít zákazník cenu sníženou o 12 % procent a proti letošku ušetří 2 229 Kč za rok.

V nabídce obchodníka jsou dále nové nižší ceníky, které garantují cenu až do dvou let u obou komodit a i u elektřiny pro podnikatele. Obchodník je dobře hodnoceným nejen díky nízkým cenám, ale i vstřícným obchodním podmínkám.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.