logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Firma ze skupiny Bohemia Energy kupuje dodavatele Energie ČS

Společnost Europe Easy Energy ze skupiny Bohemia Energy kupuje od České spořitelny alternativního dodavatele energií Energie ČS. ČTK to řekla mluvčí Bohemia Energy Hana Novotná.

Reklama

Cenu obchodu firmy neuvedly. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Pokud úřad nebude mít námitky, mohla by podle Novotné vejít v platnost v prosinci. Značka Energie ČS zůstane zachována.

Podle údajů Operátora trhu s elektřinou dodávala Energie ČS ke konci září elektřinu 42.277 a plyn 16.860 zákazníkům. Oznámená akvizice nebude mít na klienty Energie ČS žádné podstatné dopady. Zůstane zachován i obchodní model Energie ČS, kdy její produkty budou stále primárně nabízeny na pobočkách České spořitelny a zároveň je bude možné sjednat i on-line. Všechny stávající zaměstnance Energie ČS převezme Europe Easy Energy.

"S Českou spořitelnou jsme uzavřeli strategickou spolupráci a značka i samostatná firma po dobu jejího trvání zůstanou v současné podobě zachovány. Partnerství považuji za přínosné pro klienty obou stran a věřím, že to tak dlouho zůstane," uvedl majitel skupiny Bohemia Energy a předseda představenstva Europe Easy Energy Jiří Písařík.

Zákazníci České spořitelny budou mít podle Novotné kromě bankovních a finančních služeb nadále zajištěny nejen výhodné ceny energií, ale budou moci využívat i služeb energetických poradců. "Synergie mezi energiemi a financemi jsou naším dlouhodobým zájmem, kdy zákazníkům vedle výhodné nabídky energetických řešení chceme nabízet i zajímavé finanční služby. To nám právě toto partnerství umožní," dodal Písařík.

Mluvčí České spořitelny Filip Hrubý ČTK řekl, že banka bude s firmou Energie ČS dál spolupracovat. "Společnost bude pro klienty České spořitelny zajišťovat cenově výhodné dodávky energií. Finanční poradenství klientům a pomoc s úsporou nákladů je součástí strategického poradenského konceptu Moje zdravé finance," dodal.

Skupina Bohemia Energy je s více než 1,2 milionu zákazníků a ročními tržbami přes 21 miliard Kč největším uskupením alternativních dodavatelů energií v Česku a na Slovensku. Skupinu tvoří největší alternativní dodavatel energií v ČR Bohemia Energy a dále společnosti Amper Market, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a Slovakia Energy, která působí na Slovensku. Písařík s rodinou je podle žebříčku časopisu Forbes 32. nejbohatším Čechem s majetkem 7,3 miliardy korun.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.