logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ČEZ Distribuce omezí plánované odstávky elektřiny kvůli požadavkům zákazníků na práci z domova

Z preventivních i karanténních důvodů jsou tisíce občanů České republiky doma a pracují z domova, na tzv. home office, stejně jako jejich děti, které studují formou online výuky. K práci potřebují elektřinu.

Reklama

Na základě vyhlášeného nouzového stavu a s tím souvisejících mimořádných opatření jako je právě karanténa i vzrůstající počet zaměstnanců pracujících z domova, přistupuje ČEZ Distribuce na svém distribučním území, v termínu od pondělí 19. 10. 2020 do odvolání k výraznému omezení počtu plánovaných odstávek elektřiny. Jedná se především o plánované odstávky, které lze odložit a nebudou mít vliv na bezpečnost a spolehlivost dodávek elektřiny. Do odvolání budou probíhat pouze plánované práce s přerušením dodávky elektřiny realizované za účelem zvýšení bezpečnosti a spolehlivosti dodávky elektřiny, například v případě poruch nastalých silným větrem.

Stejné opatření zavedla ČEZ Distribuce i v březnu v první vlně pandemie koronaviru. Tehdy zrušila více jak 45 % plánovaných odstávek elektřiny, majících dopad na zákazníka. Ročně provedou energetici více jak 50 tisíc odstávek elektřiny. Nicméně dvě třetiny těchto odstávek zákazníci vůbec nepocítí. Jsou prováděny metodu práce pod napětím nebo dalším technickým opatřením, jako například zkruhováním vedení – elektřinu přivedou energetici například z hladiny nízkého napětí a podobně.

Zákazníky žádáme, aby sledovali web www.cezdistribuce.cz příp. portál www.bezstavy.cz nebo se zaregistrovali do bezplatné služby www.cezdistribuce.cz/sluzba , kdy jsou zákazníci o plánovaných odstávkách či jejich zrušeních informováni na zadaný e-mail. Starosty dotčených obcí budeme v případě zrušené odstávky včas informovat.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.