logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

16 tisíc roušek od innogy pro obyvatele Náchoda

Město pomohlo innogy, innogy pomůže městu! innogy Energo daruje městu Náchod 250 tisíc Kč na nákup roušek do rouškomatu.

Reklama

Společnost innogy Energo věnuje městu Náchod a jeho obyvatelům 16 tisíc jednorázových roušek v hodnotě 250 tisíc korun. Roušky bude mít město k dispozici pro zásobování svého rouškomatu, který je umístěn v podloubí budovy radnice na Masarykově náměstí u vstupu do budovy. Přístroj, který umožňuje lidem z Náchoda a okolí snadný přístup k nedostatkovým rouškám za symbolickou cenu, se od zahájení svého provozu těší velkému zájmu veřejnosti.

„Město Náchod nám velmi pomohlo na začátku tohoto krizového období. Vedení města reagovalo profesionálně a velmi rychle zajistilo ochranné pomůcky pro zajištění bezpečného provozu teplárny Náchod a společného podniku. Pomohli jste nám, pomůžeme vám, tak se dá shrnout velká symbolika naší spolupráce. Proto jsme hledali možnost, jak se městu a jeho obyvatelům odvděčit. Velice se nám líbí myšlenka rouškomatu, který originálním způsobem řeší přístup k rouškám. Zároveň je charitativním projektem, takže pomáhá dvakrát,“ uvedl Jiří Šimek, jednatel společnosti innogy Energo.

Teplárna jako součást kritické infrastruktury státu je klíčovým dodavatelem pro obyvatele města a mnoho větších i menších podniků ve městě, proto je tedy její spolehlivý provoz pro město zcela zásadní. Teplárna Náchod v těchto dnech také zajišťuje životně důležité dodávky tepla a teplé vody pro Oblastní nemocnici Náchod, která zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast s více než 200 tisíci obyvateli.

„Skutečně se město snažilo jednat velmi rychle a hned v počátcích vyvinulo nemalé úsilí v zajištění ochranných prostředků pro pracovníky klíčových subjektů. Vedle příslušníků integrovaného záchranného systému, lékařů, lékárníků, sociálních pracovníků a dalších, a v neposlední řadě i pro zaměstnance teplárny Náchod. Ve velmi krátké době poskytlo město do teplárny 100 respirátorů, 400 roušek a dezinfekci pro první dny epidemie,“ potvrdil Jan Birke, starosta města Náchod.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.