logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nové ceníky dodavatelů elektřiny přinášejí šok. Jak ušetřit?

Ceny elektřiny stoupají a růst bude pokračovat i v roce 2020. Je možné na účtech za elektřinu ušetřit i bez toho, abyste seděli doma při svíčkách? Řešení existuje! Podívejte se, jak na to.

Proč ceny elektřiny rostou?

Zejména v loňském roce jste nejspíš měli šok při pohledu na nové zálohy za elektrickou energii. Cena elektřiny vzrostla až o několik desítek procent. Proč k takovému nárůstu došlo? Na velkoobchodních burzách vzrostly ceny elektřiny až o polovinu, a to se odrazilo i v konečných cenách pro zákazníky. Dodavatelé, kteří v loňském roce výrazně nezdražili, musí navýšení cen promítnout do nových záloh i v letošním roce. Velkoobchodní cena elektřiny se zvyšuje hlavně v souvislosti se stoupající cenou emisních povolenek. Zdražování očekávají odborníci i do budoucna.

Jak ušetřit i během doby zdražování?

Měli bychom si na zdražování zvyknout? Naštěstí je možné zajistit si levnější elektřinu i během období zdražování. Srovnejte si ceny elektřiny od různých dodavatelů a možná budete překvapeni, kolik můžete ušetřit. Proč se ceny dodavatelů elektřiny mohou lišit? Cena elektřiny je tvořena z regulované části, jež je společná pro všechny firmy. Druhá část je neregulovaná a tu si každý dodavatel určuje sám. Závisí od velkoobchodní ceny elektřiny na burze, různých poplatků a marže obchodníka.

Jak srovnání funguje?

V online srovnání dodavatelů zjistíte, jestli nakupujete elektřinu od toho nejlevnějšího, nebo můžete ušetřit. Pokud elektřinou i vytápíte a ohříváte vodu, můžete dosáhnout úspory několik tisíc korun. Stačí do online kalkulačky vyplnit vaši spotřebu a kraj, ve kterém bydlíte. Během pár sekund dostanete desítky nabídek seřazených od té nejvýhodnější.
Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.