logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

E.ON opět zvyšuje ceny elektřiny

Obchodník opět zvyšuje ceny elektřiny, tentokrát od 10. ledna příštího roku. Měnit se budou ceny elektřiny pro svícení. Tyto distribuční sazby má nejvíce zákazníků.

Reklama

E.ON zveřejnil nový ceník základní produktové řady Elektřina. V něm se mění cena komodity u tarifních sazeb D01d a D02d z 1 622 na 1 895 Kč/MWh a stálý plat z 65 na 74 Kč/měsíc. Ceny dvojtarifních distribučních sazeb, které obchodník změnil 20. listopadu, se nemění. Zákazník s průměrnou spotřebou 2 000 kWh zaplatí vlivem zvýšení ceny o 660 Kč za rok navíc.

Na zvýšení cen E.ONu reagoval největší alternativní dodavatel Bohemia Energy a upravil ceny u ceníků Garance a Klasik, které jsou závislé na standardních cenících dominantních dodavatelů.

Základní tarif využívají především stávající zákazníci v distribuční oblasti E.ON, kteří doposud nevyužili možnosti změnit dodavatele nebo tarif. Přesto doporučuji si cenovou přijatelnost zkontrolovat prostřednictvím Kalkulátoru cen energií TZB-info, případně si vybrat z jedné dlouhodobě levnější nabídky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.