logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

3 tipy, jak ušetřit na plynu

Dostáváte stále vyšší faktury za plyn a chcete s tím něco dělat? Máme pro vás tři skvělé tipy, jak snížit svoje účty za plyn. Ulevte svému rodinnému rozpočtu!

1. Pořiďte si moderní kondenzační kotel

Pokud máte v domácnosti ještě starý plynový kotel, je načase vyměnit ho za nový kondenzační. Moderní plynové kotle dosahují účinnosti až 110 %, což vám umožní snížit spotřebu plynu při zachování stejného tepelného komfortu.
Kondenzační kotel dokáže zužitkovat spaliny, které u běžného kotle unikají bez využití komínem. Vodní pára obsažená ve spalinách předehřívá vodu v kotli, a proto už stačí menší množství plynu k dohřátí na požadovanou teplotu. Výrobci kondenzačních kotlů slibují snížení spotřeby plynu o 20–40 %.

2. Optimalizujte teplotu vytápění

Vypínáte topení, když ráno opouštíte dům? To vám úsporu plynu nezajistí. Pokud teplota v místnostech poklesne o více než dva stupně, je velmi nákladné místnost znovu vytopit, protože stěny zcela vychladnou. Účinnějším řešením je snížit termostat o jeden stupeň a udržovat teplotu stabilní.
Nejlepší variantou je optimalizovat vytápění celého domu pomocí pokročilé regulace. Nové kondenzační kotle nabízí vyspělé systémy řízení teploty a kvalitní termostaty, jež umožňují několik režimů vytápění.

3. Změňte dodavatele plynu

Jste si jistí, že máte nejvýhodnějšího dodavatele plynu? Udělejte si srovnání cen plynu a zjistěte, zda můžete ještě ušetřit.
V průměru ušetří zákazníci změnou dodavatele přes 4000 Kč ročně. Čím víc zemní plyn v domácnosti používáte, tím víc můžete ušetřit. Srovnání dodavatelů je zdarma, a tak si ho můžete dělat klidně každý den.


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.