logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Z čeho je tvořena cena elektřiny a jak na ní ušetřit?

Elektřina patří k pravidelným výdajům domácností a její cena v posledních měsících stoupá. Řešením však určitě není smířit se s vysokými cenami. Náklady snížíte změnou dodavatele. Proč se to vyplatí?

Z čeho je tvořena cena elektřiny?

Cena elektřiny se skládá z několika složek. První část je regulovaná, její výši určuje Energetický regulační úřad každý rok na podzim. Tato cena je závazná a stejná pro všechny dodavatele elektřiny. Druhou část tvoří neregulovaná složka, jež se liší u každého dodavatele elektřiny. Největší částku zaplatíte za silovou elektřinu podle své spotřeby v kilowatthodinách, ale do neregulované části se promítají také marže a poplatky. Díky tomu vznikají rozdíly v cenách pro konečného spotřebitele.

Spočítejte si úsporu online

Nejspíš máte lepší věci na práci než zdlouhavě porovnávat nabídky desítek dodavatelů elektřiny. Naštěstí existuje i pohodlnější a časově efektivnější řešení – využijte online srovnání cen elektřiny. Výsledek budete mít během pár minut. Zadejte kraj, ve kterém bydlíte a svoji spotřebu elektřiny. Vycházet můžete ze skutečné spotřeby, kterou najdete na faktuře, nebo si vypočíst alespoň orientační úsporu podle toho, k čemu elektřinu v domácnosti využíváte. Na základě zadaných údajů kalkulačka srovná ceny více než 30 dodavatelů.

Změnu dodavatele zvládnete z domova

Díky chytré online kalkulačce zjistíte, kolik můžete vy konkrétně změnou dodavatele ušetřit. Ale jak si poradit s celým procesem? Pokud jste se rozhodli pro změnu dodavatele, zvládnete ji pohodlně z domova. Není nutné prokousávat se štosy papírů, ani navštívit dodavatele na pobočce. Vše, co musíte udělat, je vyplnit na konci srovnání nezávaznou poptávku.
Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.